Hlavní obsah

Ton: Že jsem proti Slavii strhl vedení na naši stranu já, mě jako bývalého sparťana těší

Brno

Prohrávali s beznadějně poslední Slavií po úvodní třetině 0:2, ale nakonec splnili roli vysokého favorita. K velkému obratu Komety a vítězství 5:2 přispěl gólem i útočník Petr Ton, který skóroval poprvé od 7. prosince.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hokejisté Komety Brno oslavují gól, který vstřelili brankáři Slavie Dominiku Furchovi.

Článek

„Pochopitelně se mi ulevilo, že jsem se po čase opět trefil. Vždyť od toho v týmu jsem. Žádné velké trauma jsem ovšem z té dlouhé pauzy neměl, vždyť mužstvo i bez mých gólů bodovalo. Navíc mám už odehráno 900 zápasů v naší nejvyšší soutěži a 330 ve finské, a tak raději na všem hledám pozitiva. Jedním takovým je, že jsme dokázali dát Slavii gól z přesilovky. A že jsme se já i Vojta Němec snad zase střelecky chytli," liboval si Ton.

Už před utkáním prý tušil, že Kometu nečeká snadný duel. „Zápasy, před nimiž všichni předpovídají, že snadno vyhrajete, jsou mimořádně ošidné. Zvlášť když jsme zkraje o dva góly prohrávali. Klíčové pak bylo asi naše vyrovnání na 2:2 na konci prostřední dvacetiminutovky v početní převaze. A to, že jsem potom strhl vedení na naši stranu zrovna já, mě pochopitelně jako bývalého sparťana proti Slavii těší," usmíval se.

Ptáčka mrzel pískot fanoušků

Obránce Komety Františka Ptáčka trochu mrzelo, že vyprodaná hala odměnila mdlý výkon brněnského mužstva v úvodní třetině občasným pískotem. „Tím nám fanoušci moc nepomáhají. Právě v době, kdy se nám nedaří, potřebujeme povzbudit. Pražané nás zpočátku trochu uspali svojí vyčkávací taktikou a z brejků potrestali naše dvě chyby, ale naštěstí jsme se zavčas probudili. Je jasné, že v první pauze byl v kabině trochu humbuk," prozradil Ptáček, který si připsal v utkání tři asistence. „Ani nevím, kdy jsem naposledy takhle bodoval. Výhra je pro mě ovšem mnohem důležitější než osobní statistiky," tvrdil.

Vítězný tým pochválil brněnský asistent Karel Beran. „Hráči prokázali obrovskou morální sílu. Patří jim veliký dík za to, jak střetnutí navzdory nepovedenému začátku zvládli. O to víc si tří bodů považujeme," říkal spokojeně.

Slávisté v Brně prohráli už šestý extraligový zápas v řadě a zůstávají dál pevně přišpendleni na chvostu tabulky. „Přitom jsme tentokrát vstoupili do utkání dobře. Líp jsme bruslili a nikoli náhodou 2:0 vedli. Jenže druhá třetina byla zase naší noční můrou. Najednou jsme se začali strachovat o výsledek. Do naší hry se vloudila křeč a dovolili jsme soupeři, který tvrdě trestal skoro každou naši chybičku, skóre otočit," štvalo slávistického kouče Dušana Gregora. „Oproti předchozím nepovedeným střetnutím jsme však naznačili mírné zlepšení, nezbývá nám, než dál tvrdě pracovat," měl jasno.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín