Hlavní obsah

Sparťané nakopli Třinec k rekordní výhře častými fauly

Třinec

Třinečtí hokejisté jsou novým držitelem extraligového rekordu v počtu výher za sebou v základní části. Oceláři po nedělním vítězství 5:4 nad Spartou protáhli úspěšnou sérii na třináct zápasů a zároveň jsou prvním týmem, který během jedné čtvrtiny porazil všechny extraligové soupeře.

Foto: Adolf Horsinka, ČTK

Obránce Sparty Adam Polášek a útočník Třince Vladimír Dravecký bojují o puk.

Článek

"Každé překonání historického milníku je krásné, ale pořád to není to, co chceme dosáhnout," připomněl střelec dvou branek Ocelářů Martin Adamský, že hlavním cílem klubu je v letošní sezóně zopakování mistrovského titulu z roku 2011. "To je naše největší motivace. A bez ohledu na rekord jsme Spartě taky chtěli vrátit předchozí dvě porážky," podotkl.

Oceláři během rekordní série zlomili utkání dvakrát v prodloužení, dvakrát v nájezdech a namále měli i v zápase se Spartou Praha, s níž ještě v 35. minutě prohrávali 0:3. "Nezachytili jsme úvod, dostali nějaké laciné branky a bylo to. Pomohly nám přesilovky, cítili jsme pořád šanci. K tomu jsme přepli na vyšší obrátky a vyšlo to," reagoval Vladimír Dravecký, který v 57. minutě atraktivní duel rozhodl.

A zajistil protažení vítězné šńůry. "Na rekord jsem nemyslel, ale jsem rád, že se nám ho povedlo získat. Pamatuji si, že podobnou sérii jsem zažil i v Košicích, ale už nevím, jak byla dlouhá," doplnil slovenský útočník.

Dravecký taky ocenil, jak se mužstvo dokáže vypořádat s četnými zraněními, se kterými se od začátku sezóny potýká. Dlouhodobě je mimo hru Igrl, momentálně chybí i další klíčoví hráči Klepiš a Roth. "Máme mužstvo, kde každý může nahradit každého a to se ukázalo i v zápase se Spartou. Od brankářů přes obránce až k útočníkům máme výborně poskládané mužstvo, které šlape jako tým," pokračoval.

Oceláři trestali sparťanská vyloučení

Třinecká série začala po prohře na ledě Sparty, dlouho to vypadalo, jakoby Pražané znali recept, jak Oceláře porazit. První polovinu zápasu byli jasně nebezpečnějším týmem. Ale nakonec doplatili na oslabení a četné vylučování - v rozmezí 35. až 42. minuty hráli dokonce třikrát ve třech proti pěti. A Oceláři trestali.

"Zápas jsme si prohráli sami. Měli jsme ho skvěle rozehraný, ale v oslabení jsme dostali góly. Spoustu oslabení jsme sice ubránili, ale bylo jich hodně a některá nám nevyšla. To rozhodlo. Je škoda, že když se nám ještě v závěru povedlo srovnat na 4:4, tak si po chybě v obranném pásmu necháme dát rozhodující gól. Měli jsme dnes získat minimálně bod," mrzelo kapitána sparťanského týmu Tomáše Rolinka.

Naprázdno vyšla i aktivita mladého sparťanského útočníka Martina Réwaye, jenž vstřelil dvě branky. "Je to k ničemu, když se prohraje. Vyměnil bych je za tři body," prohlásil.

"Jenže chvílemi jsme málo bruslili, faulovali jsme hokejkou. A ani některá oslabení jsme nehráli, jak bychom měli. Nepohlídali jsme jejich hráče před naší brankou. Ale hlavní je se příště vyloučením vyhnout. Nemůžeme jich mít tolik. Tým jako Třinec vás za to potrestá," dodal Réway.

Reklama

Související témata: