Hlavní obsah

Před play off se nesmíme uspokojit, burcuje Šlégr litvínovský tým

Litvínov

Litvínovští hokejisté si díky druhému místu v tabulce extraligy drží velmi reálnou šanci na to, aby play off mohli začínat na domácím ledě. Takovou výhodu zajišťuje umístění do čtvrté příčky po základní části soutěže. „Je to slibná představa, ale nijak se k ní zatím neupínáme,“ tvrdí zkušený obránce Jiří Šlégr.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Litvínovský obránce Jiří Šlégr.

Článek

Před pátými Pardubicemi máte po vítězství ve vzájemném zápase už čtrnáctibodový náskok. Jak jej vnímáte?

Jistota první čtyřky je blízko. Kdybychom se s tím ovšem uspokojili, mohl by takový pocit zákonitě vést ke zbytečnému polevení ve výkonnosti. A to by ničemu neprospělo. Chceme jít do play off z co nejlepší výchozí pozice. Je to v našich silách, proto přihlížíme hlavně ke svým výkonům. Nemůžeme kalkulovat, že soupeři pod námi budou ztrácet.

Litvínov se zázračně vzchopil po debaklu 1:7 na Spartě. Vy jste v tom nepovedeném zápase nehrál, takže jste mohl jít do dalšího utkání s čistou hlavou.

Nebyl jsem proti Spartě na ledě, ale jsem součástí mužstva. Všichni bereme zodpovědnost na sebe bez ohledu na to, kdo zrovna nastoupil a kdo ne. Tak to je. Chtěli jsme se na Pardubice dobře připravit a odčinit předešlé selhání. Podle výsledku 6:2 se nám to povedlo.

Na výhře jste se podílel i důležitým gólem. Jak si toho vážíte?

Můj osobní výkon není podstatný. Zápasy nejsou o jednotlivcích, ale týmech. Velkou práci před mým gólem odvedl Jakub Petružálek. Brankáři v extralize jsou vesměs dobří a těžko se překonávají, proto tam musí existovat součinnost celé pětky v útočné fázi.

Nakonec jste Pardubicím uštědřili druhou porážku po jejich trenérské výměně.

Byli jsme hladoví po gólech. Někdy se tak stane, že to napadá do soupeřovy branky. Hlavně si potřebujeme udělat v kabině pohodu do dalšího zápasu a potvrdit vnitřní sílu mužstva.

Reklama

Související témata: