Hlavní obsah

Slavia - Hradec Králové 1:2Zase bez výhry, už podeváté za sebou! Slavia v dohrávce nestačila na Hradec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Mertl 0 : 1
47. Holec 1 : 1
54. Dej 1 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Už devátou prohru v řadě si připsali hokejisté Slavie, kteří v dohrávce 36. kola Tipsport extraligy podlehli na svém ledě Hradci Králové 1:2. Poslední sešívaní tak natáhli čekání na vítězství za tři body už na dvacet zápasů. Východočeši se dokázali oklepat z nedělního sedmigólového debaklu od Brna, Slavii zdolali i potřetí v sezóně a v tabulce se o bod dostali na šesté místo před Plzeň.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Hokejisté Hradce Králové se radují z gólu na ledě Slavie.

Článek
Fotogalerie

Při současné nekončící slávistické mizérii a formě Hradce, který po střevní epidemii z počátku ledna vyhrál z posledních čtyř duelů jediný, když navíc naposledy inkasoval sedmigólový debakl od brněnské Komety, se nedal očekávat žádný strhující duel. Zvlášť když se oba týmy musely obejít bez svých klíčových hráčů - sešívaným chyběl jejich nejproduktivnější hráč Jaroslav Bednář, Východočechům zase třetí muž klubového bodování této sezóny Jaroslav Kudrna.

Hradec sice měl od úvodních minut optickou převahu, Slavii pouštěl před svého gólmana Kacetla jen minimálně, jenže ani on moc nebezpečný nebyl. Výjimkou byly jen pokusy Skokana s Vantuchem z bezprostřední blízkosti, které ale domácího brankáře Furcha nepřekvapily.

Paradoxně tak mohli jít do vedení v 16. minutě Pražané. Přečíslení tři na dva vyřešil parádně Kolář, který místo očekávané střely našel u levé tyčky nikým nehlídaného Vase. Maďarský útočník ale do zcela prázdné branky nezamířil, neboť puk netrefil ideálně.

Na vyrovnání Slavie odpověděl vítězným gólem Dej

Byla to však na dlouhou dobu poslední nebezpečná příležitost Slavie. Hradec kvůli zbytečným vyloučením domácích hrál často v početní převaze, a přestože toho dlouho nedokázal využít, svou čtvrtou přesilovku už ve vedoucí trefu přetavil. Druhý nejproduktivnější hráč aktuální sezóny Mertl zkusil Furcha načapat střelou z nulového úhlu a kotouč proklouzl mezi gólmanovými betony za brankovou čáru.

Jenže v sedmé minutě třetí třetiny udeřila v přesilovce i Slavia. Holec si vybruslil od mantinelu a z vrcholku pravého kruhu zamířil přesně na vzdálenější tyč. Sešívaní se tak radovali z gólu po více než 150 minutách! A o čtyři minuty později už mohli domácí dokonce vést, dorážejícího Vlasáka ale betonem parádně vychytal Kacetl.

Na druhé straně si od zadního mantinelu vyjel před branku Troliga, po jehož pasu vrátil Mountfieldu vedení Dej. Dvě a půl minuty před třetí sirénou Slavia odvolala Furcha a zkusila hru se šesti hráči v poli, devátou prohru v řadě ale neodvrátila.

Hokejová Tipsport extraliga, dohrávka 36. kola:
HC Slavia Praha - Mountfield Hradec Králové 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 47. Holec (Kolář) - 32. Mertl (Šimánek), 54. Dej (Troliga). Rozhodčí: Homola, Šír - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. Diváci: 2317.
Slavia: Furch - König, Kolařík, Valach, Štich, A. Růžička, Beňovič, Krejčí - Vlasák, Divíšek, Sklenář - Holec, Vas, Kolář - Stránský, J. Doležal, Poletín - Andres, J. Veselý, Vrdlovec. Trenéři: Gregor a J. Beránek.
Hradec Králové: Kacetl - Pilař, Vydarený, Pláněk, P. Mikuš, Jank, Vašíček - Skokan, Mertl, Šimánek - Dej, T. Knotek, Kukumberg - Vantuch, Troliga, Červený - Kopta, Nedvídek, Trvdík. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Reklama

Související témata: