Hlavní obsah

Lídr z Třince po třinácti výhrách padl, Slavia přerušila dlouhou sérii porážek

Aktualizováno

Třinečtí hokejisté našli v Tipsport extralize po předchozích třinácti výhrách přemožitele. Lídr soutěže podlehl v Pardubicích 0:2. Vstup do poslední čtvrtiny základní části se vydařil Spartě, která v Plzni zvítězila gólem Juraje Mikuše z 59. minuty 2:1. Mladá Boleslav v souboji celků bojujících o účast v předkole play off zdolala Zlín 4:3. Čtvrté podkrušnohorské derby této sezóny ovládl Litvínov, který si poradil s domácími Karlovými Vary 2:0. Brno porazilo zásluhou dvou branek Antonína Honejska Liberec 3:0. Po devíti porážkách za sebou uspěla pražská Slavia. Červenobílí před vlastními příznivci přehráli Olomouc 5:1 a vůbec poprvé v novém roce slavili tříbodový zisk. Hradec Králové udolal Vítkovice 4:3 a pojistil si šestou příčku.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Pardubičtí hokejisté slaví gól v síti Třince.

Článek
Fotogalerie

Třinec toužil v pátečním duelu natáhnout šňůru třinácti výher v řadě, jenže v Pardubicích nenašel recept na Roberta Kristana. Slovinský brankář kryl 24 střel Ocelářů a vychytal premiérovou nulu v české nejvyšší soutěži. Oba góly Východočechů padly v početních výhodách, postarali se o ně Zohorna a Starý.

Třináctá Mladá Boleslav přivítala v důležitém střetnutí jedenáctý Zlín, který v nejvyšší soutěži čtyřikrát v řadě bodoval. Na ledě Bruslařského klubu ale neuspěl. Dvakrát sice dokázal zareagovat na vedení domácích, jenže v rozmezí 28. a 32. minuty Ovčačík s Klimentou zajistili Boleslavi rozhodující náskok. Trefa Říčky v závěrečné části už jen zmírnila porážku Beranů. Svěřenci trenéra Františka Výborného se svému dnešnímu soupeři přiblížili v tabulce na rozdíl jediného bodu.

Sparta své poslední dva venkovní duely prohrála, v Plzni si však spravila chuť. Klimek sice v úvodní dvacetiminutovce neproměnil trestné střílení, to ale Pražany nakonec nemrzelo. Ve 36. minutě poslal holešovický klub v přesilovce do vedení Hlinka, když z úhlu dopravil puk za brankáře Machovského. Deset minut před koncem třetí třetiny srovnal skóre Lev, závěr ovšem patřil hostům. Minutu a 35 vteřin před vypršením šedesáté minuty Mikuš po Réwayově přihrávce zajistil Spartě tři body. Pražané udrželi v tabulce třetí místo.

Ručinský na oslavu nominace skóroval

Litvínov dokázal potřetí v sezóně porazit Karlovy Vary. K vítězství nasměroval Vervu Martin Ručinský, který v únoru po devíti letech oblékne dres národního mužstva v zápasech proti Rusku. Olympijský šampión z Nagana zaznamenal čtrnáctý gól v probíhajícím ročníku. Triumf Chemiků potvrdil ještě ve 49. minutě Hübl. Pavel Francouz zneškodnil všech 21 střel soupeře a radoval se z šestého čistého konta v sezóně. Severočeši snížili náskok třineckých Ocelářů v čele soutěže na jedenáct bodů.

Slavia s Olomoucí brzy prohrávala po trefě Tomáše Rachůnka. Vypadalo to, že se v novém roce opět nedočká výhry, jenže proti byl Michal Poletín. V 15. minutě nejprve vyrovnal a zkraje prostřední dvacetiminutovky dokonal obrat domácích. Kohouti se už na odpověď nezmohli, naopak náskok Pražanů v dalším průběhu střetnutí ještě navýšili Šenkeřík, Divíšek a Vlasák. Sešívaní ztrácejí na předposlední Karlovy Vary čtrnáct bodů.

Slavia stanovila vstupné na páteční utkání pouhých 20 korun a přivábila do ochozů více než 6 tisíc diváků, což je 2. nejvyšší návštěva v O2 areně v této sezóně.

Hradec udolal Vítkovice

Brno zvítězilo počtvrté za sebou, tentokrát si poradilo s Libercem 3:0. Dvakrát rozvlnil síť Antonín Honejsek. Druhou nulu v řadě vychytal gólman Marek Čiliak. Bílí Tygři jsou venku krotcí, z posledních deseti zápasů na kluzištích soupeřů vytěžili jediné vítězství.

Duel plný zvratů viděli fanoušci v Hradci Králové. Mountfield ve druhé třetině ztratil dvoubrankový náskok, přesto se nakonec těšil z plného bodového zisku. Hned v úvodu závěrečné periody srovnal Mertl a v 54. minuty Kukumberg zařídil těsnou výhru Východočechů.

Hokejová Tipsport extraliga, 40. kolo:
Mladá Boleslav - Zlín 4:3
Branky: 18. Broš, 24. Bárta, 28. Ovčačík, 32. Klimenta - 22. Veselý, 26. Žižka, 52. Říčka.
Plzeň - Sparta 1:2
Branky: 50. Lev - 36. J. Hlinka, 59. Mikuš.
Brno - Liberec 3:0
Branky: 21. a 54. Honejsek, 9. T. Vondráček.
Pardubice - Třinec 2:0
Branky: 36. Zohorna, 56. Starý.
Karlovy Vary - Litvínov 0:2
Branky: 30. Ručinský, 49. Hübl.
Slavia - Olomouc 5:1
Branky: 15. a 21. Poletín, 27. Šenkeřík, 43. Divíšek, 49. Vlasák - 6. T. Rachůnek.
Hradec Králové - Vítkovice 4:3
Branky: 24. Kudrna, 28. Dej, 41. Mertl, 54. Kukumberg - 34. a 36. Olesz, 29. Pastor.

Reklama

Související témata: