Hlavní obsah

Plzeň - Sparta 1:2Sparta vyhrála v Plzni díky trefě Mikuše v předposlední minutě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Hlinka 0 : 1
50. Lev 1 : 1
59. Mikuš 1 : 2
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté pražské Sparty vyhráli ve 40. kole Tipsport extraligy na ledě Plzně 2:1 a po dvou venkovních porážkách se na cizím kluzišti dočkali výhry. V defenzivně laděném a vyrovnaném utkání zajistil hostům výhru trefou v 59. minutě Juraj Mikuš. Sparta tak Západočechy zdolala již potřetí v sezóně.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Sparťanský útočník Lukáš Klimek se snaží z trestného střílení překonat plzeňského brankáře Matěje Machovského.

Článek

Domácím v úvodu pomohly dostat se do tempa dvě přesilové hry rychle za sebou, Novotný si však v šesté minutě poradil s bombou Mozíka a naopak na druhé straně musel unikajícího Klimka zastavit za cenu faulu Lev. V následném trestném střílení ale Klimek netrefil branku.

Hosté se v opatrně hrané úvodní části dostali trvaleji do útočného pásma až díky 27 vteřin dlouhé dvojnásobné početní výhodě ve 13. minutě, kterou promarnili. Machovského pořádně zaměstnal teprve průnik Ďalogy po pravém křídle zakončený táhlou střelou a krátce před sirénou tvrdá střela Saboliče.

Pletka tečoval mimo

Po pauze se směrem dopředu více opět tlačili Indiáni, ale sparťanská defenziva byla pozorná a do větších příležitostí je nepustila. Domácí mohli skórovat jen ve 29. minutě během přesilovky, kdy Pletka šikovně tečoval nahození Jeřábka těsně vedle odkryté branky. Od poloviny utkání převzali otěže hosté.

Ve 33. minutě ještě přesilovkovou dorážku nekrytého Saboliče se štěstím zastavil Machovský, ale o tři minuty později další sparťanskou početní výhodu znásobil zbytečným vyhozením puku Moravčík a hosté získali téměř dvě minuty trvající přesilovku pět na tři. Tu záhy zužitkoval Hlinka, jenž pohodlně vrátil do branky vyražený pokus Buchteleho.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky domácí přečkali oslabení a ve 45. minutě při vlastní přesilovce sahali po vyrovnání. Schleiss ovšem zblízka neprostřelil Novotného. Na druhé straně po zaváhání Kubky pálil osamocený Hlinka z pravého kruhu mimo. V 50. minutě objel branku Lev a díky nešťastnému zásahu Ďalogy vyrovnal na 1:1. Vzápětí mohl Spartě vrátit vedení Klimek, ale neuspěl s tečí. Hosté se přesto výhry dočkali, když v předposlední minutě při přečíslení našel Réway mezi kruhy Mikuše, jenž rozhodl.

40. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 50. Lev (Moravčík, Kratěna) - 36. J. Hlinka (Buchtele), 59. Mikuš (Réway). Rozhodčí: Hradil, R. Svoboda - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:1. Diváci: 6018.
Plzeň: Machovský - Mozík, Pulpán, Kadlec, Jeřábek, Kubka, Moravčík - Balej, T. Sýkora, Hollweg - J. Sýkora, Simon, Johnson - Kratěna, Bližňák, Pletka - Kubalík, Lev, Schleiss. Trenéři: Michal Straka, J. Špaček a Čihák.
Sparta: F. Novotný - Eminger, Polášek, Ďaloga, J. Mikuš, Piskáček, Barinka, Švrček - Réway, J. Hlinka, Klimek - Kumstát, Dragoun, Rolinek - Forman, Buchtele, Sabolič - M. Procházka, Volek, Dvořáček. Trenéři: Jandač a Moták.

Reklama

Související témata: