Hlavní obsah

Brno - Liberec 3:0Honejsek pomohl Brnu dvěma góly k vítězství nad Libercem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Vondráček 1 : 0
21. Honejsek 2 : 0
54. Honejsek 3 : 0
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Komety Brno porazili ve 40. kole Tipsport extraligy Liberec 3:0. Dva góly vstřelil Antonín Honejsek a jeden Tomáš Vondráček. Brankář Čiliak vychytal čtvrtou nulu v sezóně, branku nedostal už 164 minut. Kometa posedmé za sebou bodovala, z toho šestkrát vyhrála. Bílí Tygři naopak pokračují v nezdarech na soupeřových kluzištích, z posledních deseti zápasů venku získali jen čtyři body.

Foto: David Taneček, ČTK

Hráči Komety (zleva) Petr Kuboš, Antonín Honejsek a Martin Dočekal se radují z gólu.

Článek

Liberec bez potrestaného Vampoly diktoval tempo pouze v úvodních devíti minutách, kdy se zaměřil na pozorné bránění středního pásma a po získání kotouče hrozil rychlými protiútoky. Kometa při absenci zraněných středních útočníků Vojtěcha Němce a Hynka Zohorny přeskupila své řady, což se projevilo v úvodu utkání na skřípající souhře a těžkopádným přechodu do útočného pásma.

Severočeši se sice dostávali často k zakončení, jejich střely ale mířily většinou mimo branku. Po vedoucím gólu brněnského Vondráčka se průběh hry výrazně změnil. Domácí přehrávali soupeře větším důrazem v osobních soubojích a postupně získali územní převahu a mnohem častěji zaměstnávali brankáře Lašáka.

Hned v úvodu druhé třetiny po přihrávce Tona přidal z protiútoku druhý gól Honejsek, který patřil k nejnebezpečnějším hráčům Brna. Kometa zvýšila tempo a postupně převzala režii zápasu. Důrazným napadáním soupeře hned po ztrátě kotouče získala výraznou převahu. Naopak Tygři zápolili se zakládáním útočných akcí. Pokud se dostali k zakončení, tak si nedokázali poradit s brankářem Čiliakem.

V úvodu poslední třetiny se ještě pokusili hokejisté Liberce o zvrat. Ve 43. minutě trefil Bakoš jen boční tyčku a o chvíli později Balaštíkovu ránu chytil Čiliak. Vítězství Brna stvrdil v 54. minutě Honejsek, který se v Brně střelecky probudil. V posledních šesti zápasech dal osm gólů. V závěru utkání ještě Kempný trefil tyčku.

40. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 9. Vondráček (Kováčik, Burian), 21. Honejsek (Ton, Ptáček), 54. Honejsek (Ton, J. Hruška). Rozhodčí: Hejduk, Horák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 8:5, navíc J. Vlach (Liberec) 10 min. Bez využití. Diváci: 7200 (vyprodáno).
Brno: Čiliak - Ptáček, Kempný, Dujsík, Hanzlík, Kuboš, Malec, Kováčik - Ton, J. Hruška, Honejsek - Vondráček, Koreis, Burian - R. Zohorna, L. Čermák, J. Káňa II - Mrázek, Ostřížek, Dočekal. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.
Liberec: Lašák - D. Kajínek, Výtisk, Derner, Gřegořek, Vitásek, Voráček - Balaštík, Filippi, Radivojevič - Valský, Bulík, Bakoš - Bartek, P. Jelínek, Krenželok - J. Vlach, Urban. Trenéři: Čada a M. Černý.

Reklama