Hlavní obsah

Pardubice - Třinec 2:0Pardubice ukončily třineckou sérii, Kristan vychytal nulu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Zohorna 1 : 0
56. Starý 2 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic vyhráli ve 40. kole nad Třincem 2:0 a ukončili jeho sérii třinácti vítězství. Na první gól zápasu se čekalo až do 36. minuty, kdy se trefil Tomáš Zohorna. Třinec ve třetí třetině promarnil dvě dvojnásobné přesilovky a vstřelil gól, který nebyl uznán. Vítězství Pardubic pak pojistil v 56. minutě Jan Starý. Brankář Kristan vychytal své první čisté konto v sezóně.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Radoslav Tybor z Pardubic se snaží překonat třineckého brankáře Petera Hamerlíka.

Článek

Oběma týmům scházelo několik opor, citelná byla zejména absence střelců Sýkory a Hrni. Svou šanci tak v pardubickém dresu dostal třeba útočník Zeman, jinak hráč Jihlavy, který mohl hned v prvním střídání slavit gól, ale Hamerlík udržel kotouč před brankovou čarou. Třinec zahrozil při přesilovce, když dvakrát nepřesně pálil Polanský. Vyloučení hrála i v dalším průběhu zápasu důležitou roli.

Pardubice byly při své výhodě ke gólu ještě blíže, ovšem Čáslavovu střelu zastavila tyčka. Při Radilově pokusu v závěru první části se už vyznamenala Hamerlíkova lapačka. Třinecký gólman měl hodně práci i při další přesilovce soupeře, kdy musel vyřešit závary ve svém brankovišti a pak i nebezpečnou střelu Gregorce.

Skóre otevřel střelou nad lapačku Zohorna

I Oceláři málem využili početní převahu, ovšem Polanského přihrávka před branku se od Ščotky odrazila pár centimetrů vedle tyče. Neúspěchem skončil také následný průnik Orsavy. Na první gól se čekalo až do 36. minuty, kdy se Pardubice prosadily v přesilové hře. Rychlé přečíslení zakončil střelou nad Hamerlíkovu lapačku Zohorna.

Třinec měl velikou šanci na vyrovnání při sérii faulů soupeře. Dvakrát v krátkém sledu hráli Oceláři přesilovku v pěti pro třem, nejprve sedmnáct a poté 53 vteřin. Víc než dvě rány od modré čáry ale nevyprodukovali. Gólu se hosté dočkali až po skončení přesilovky, ale ten nebyl po poradě s rozhodčím u videa uznán kvůli zásahu vysokou holí.

Pardubice naopak svou výhodu v 56. minutě využily, když Starý ze vzduchu doklepl střelu od modré čáry, a výrazně se přiblížily k vítězství. Oceláři více než tři a půl minuty před koncem při další přesilovce odvolali brankáře, ale ani převaha šesti proti čtyřem ke gólu nevedla. Jejich naděje navíc snížil faul Klesly. Pardubice vedení v napínavé koncovce udržely a Oceláře porazily po předešlých sedmi porážkách.

40. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Oceláři Třinec 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 36. T. Zohorna (Starý, Píša), 56. Starý (Čáslava, T. Zohorna). Rozhodčí: Mrkva, Polák - Bryška, Skopal. Vyloučení: 9:7. Využití: 2:0. Diváci: 8224.
Pardubice: Kristan - Benák, Havlík, Čáslava, Gregorc, Ščotka, Píša, Korím, Zdráhal - Radil, Nahodil, Tybor - Marcinko, T. Zohorna, Starý - Gašparovič, Zeman, Kaut - Voženílek, M. Špaček, Moučka. Trenéři: M. Říha st. a M. Říha ml.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Klesla, Galvas, Linhart, D. Nosek, M. Doudera, Foltýn - Rákos, Kreps, Orsava - Dravecký, Polanský, Adamský - Matuš, Plíhal, M. Růžička - Cienciala, Jašek, Chmielewski. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Reklama