Hlavní obsah

Třineckou sérii jsme vůbec neřešili, přiznal Starý po skalpu lídra

Hokejisté Pardubic dokázali po třinácti utkáních ukončit vítěznou sérii Třince. Právě proti Východočechům odstartovala pozoruhodná šňůra Ocelářů, kteří pak postupně porazili všechny extraligové soupeře. Narazili až na ledě Pardubic, které jim díky obětavému výkonu nepovolily ani gól a udržely pátou pozici v tabulce.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Pardubický útočník Jan Starý (vpravo) slaví se spoluhráčem Tomášem Marcinkem gól v síti Třince.

Článek
Fotogalerie

Třinecká série výher budila respekt, pardubičtí hokejisté si ji ale nepřipouštěli. "Vůbec jsme to neřešili. My jsme se museli soustředit hlavně na vlastní výkon, abychom se po dvou porážkách vrátili ke hře, kterou chceme předvádět," řekl po utkání pardubický útočník Jan Starý, který se při zranění Petra Sýkory a Jiřího Cetkovského posunul do druhé formace.

K výhře nad rozjetým Třincem vedla zejména obětavá hra směrem dozadu. "Podali jsme týmový výkon a výborně zachytal brankář. Nějaké chyby tam samozřejmě byly, ale jinak jsme plnili přesně to, co jsme si řekli před utkáním," uvedl Starý s tím, že výhra nad lídrem tabulky je pro Východočechy zvlášť cenná. "Získali jsme důležité tři body. Potřebovali jsme vyhrát, protože tabulka je hodně našlapaná," konstatoval.

Trochu překvapivě zápas nenabídl mnoho branek. Na první gól se v souboji obvykle útočné laděných týmů čekalo až do 36. minuty. "Dlouho to bylo 0:0 a tak jsme se snažili hlavně dobře bránit. Náš gól pak přišel v pravou chvíli, ještě více nás povzbudil," řekl Starý k pasáži před gólem Tomáše Zohorny v přesilovce.

Baseballový úder mu vyšel

Právě početní výhody se nakonec ukázaly jako klíčový aspekt zápasu. Zatímco Pardubice využily dvě, Třinec neskóroval ani při dvojnásobné přesile. "Snažili jsme se hrát obětavě a pořád dodržovat systém, přesto si Třinec nějaké šance připravil. Přesilovku pět na tři jsme ubránili skvěle, hodně střel jsme dokázali zablokovat," cenil si Starý, který čtyři a půl minuty před koncem zvýšil na 2:0.

Pozici k zakončení neměl vůbec snadnou. Kotouč se po Hamerlíkově zásahu odrazil do vzduchu a Starý jej baseballovým úderem umístil do sítě. "Snažil jsem se to dát co nejrychleji do branky, aby se gólman nestihl přesunout. Neměl jsem moc času, abych něco vymýšlel. Dorážky ze vzduchu jsou vždycky trochu o štěstí," řekl Starý.

Reklama