Hlavní obsah

Sparta doma schytala debakl od Hradce, Slavia má druhou výhru v řadě. Zlín už je v desítce

Praha
Aktualizováno

Nejtěžší porážku v sezóně schytala hokejová Sparta, když ji v rámci 41. kola extraligy deklasoval hostující Hradec Králové 5:0. Druhé výhry v řadě se dočkala poslední Slavia, která uspěla 3:1 v Liberci. Zlín dokázal poprvé v sezóně obrat o body Kometu a po výhře 4:2 se rovněž premiérově v tomto ročníku vyhoupl do elitní desítky. Na bránu, jež zaručuje postup do předkola play off, klepe po triumfu 3:2 v Pardubicích Mladá Boleslav, za desátým Libercem je jen vinou horšího skóre. Vedoucí Třinec zvítězil v Olomouci 4:2, druhý Litvínov pak doma přehrál Plzeň 4:1, Vítkovice udolaly 3:2 Karlovy Vary.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Hradecký kapitán Jiří Šimánek (vpravo) se raduje se svým spoluhráčem Tomášem Mertlem z gólu proti Spartě.

Článek
Fotogalerie

Dlouhých dvacet zápasů čekala poslední Slavia na plný bodový zisk, teď se ho dočkala už podruhé za sebou. Sešívaní navázali na páteční výhru proti Olomouci a v Liberci zvítězili 3:1. Na Vasův gól z první třetiny zareagoval krátce po první změně stran útočník domácích Filippi, v závěru duelu se ale Maďar Vas prosadil podruhé a pojistku přidal Poletín. Červenobílí tak venku bodovali poprvé od 16. listopadu, Bílí Tygři naopak před vlastními fanoušky neprodloužili sérii osmi výher. Z posledních třech duelů nemají ani bod a skóre 2:9.

Brno přerušilo svou sérii čtyř výher a sedmi zápasů s bodovým ziskem a poprvé v sezóně ztratilo body se Zlínem, kterému na jeho ledě podlehlo 2:4. Berani sice už od druhé minuty prohrávali, jenže pak třemi trefami skóre otočili, když se dvakrát střelecky prosadil Robert říčka. Kometa sice ve třetí třetině snížila, kapitán Čajánek ale uzavřel na konečných 4:2 pro domácí, kteří se poprvé v tomto ročníku vyšvihli na pozici zajišťující předkolo play off.

Mladá Boleslav potřetí v řadě neztratila ani bod

Důležitý souboj o umístění v desítce zvládly Vítkovice, které vydřely výhru 3:2 nad Karlovými Vary. Ostravané ještě v první třetině otočili z 0:1 na 2:1, v závěrečném dějství pak přidal Húževka třetí gól a Západočeši stačili už jen snížit. Připsali si tak už šestnáctou venkovní porážku v řadě a na svého dnešního soupeře, jenž poskočil na osmé místo, ztrácejí už šest bodů.

Když se Mladá Boleslav představila v Pardubicích naposledy, nadělila jim v říjnu osm branek. Na ledě Východočechů zvítězila i dnes - 3:2. I čtvrtý vzájemný duel těchto týmů v sezóně tak vyhrál hostující tým. Tři body zajistil Bruslařskému klubu vítězným gólem necelých šest minut před koncem základní hrací doby Hyka. Mladoboleslavští tak potřetí v řadě bodovali naplno a za desátým Libercem jsou jen vinou horšího skóre.

Nejtěžší porážku v sezóně schytala Sparta, když doma podlehla Hradci Králové vysoko 0:5. Výhru Východočechů, kteří šli do vedení už po 32 vteřinách hry, režíroval druhý nejproduktivnější hráč aktuálního ročníku extraligy Tomáš Mertl. Osmadvacetiletý útočník vstřelil dvě branky a další dvě připravil - lépe tak svůj jubilejní 500. zápas v extralize ani oslavit nemohl. Brankář Mountfieldu Ondřej Kacetl vychytal první čisté konto v sezóně. Hradec z posledních tří zápasů vytěžil plný počet devíti bodů.

Výhru Třince v Olomouci zařídili obránci

Olomouc prohrála v Třinci 2:4, na výhru čeká už pět zápasů a vypadla z elitní desítky. Všechny čtyři branky vedoucích Ocelářů, kteří tak napravili páteční prohru v Pardubicích, vstřelili obránci - dvakrát skóroval Klesla, jednou Hrabal s Noskem. Hanáci se prosadili až v závěrečné pětiminutovce, dvěma góly ale už jen skóre zkorigovali.

Nezaváhal ani druhý Litvínov, který si poradil s Plzní 4:1 a připsal si už osmé vítězství z posledních devíti duelů. Severočeši udělali důležitý krok k triumfu už v první desetiminutovce, kdy v rozmezí 74 vteřin dvakrát skórovali, a pak už si náskok v poklidu hlídali. Nejproduktivnější muž extraligy Viktor Hübl zaznamenal tři asistence.

Hokejová Tipsport extraliga, 41. kolo:
Liberec - Slavia 1:3
Branky: 22. Filippi - 9. a 54. Vas, 58. Poletín.
Zlín - Brno 4:2
Branky: 11. a 33. Říčka, 15. O. Veselý, 54. Čajánek - 2. J. Káňa II, 46. Ton.
Vítkovice - Karlovy Vary 3:2
Branky: 7. Olesz, 20. Štencel, 48. Húževka - 3. Flek, 50. Bičánek.
Pardubice - Mladá Boleslav 2:3
Branky: 19. Marcinko, 34. P. Sýkora - 26. Bárta, 30. D. Výborný, 55. Hyka.
Sparta - Hradec Králové 0:5
Branky: 1. Šimánek, 25. a 54. Mertl, 42. Tvrdík, 56. Vydarený.
Olomouc - Třinec 2:4
Branky: 56. T. Rachůnek, 59. Rác - 17. Hrabal, 34. Nosek, 39. a 55. Klesla.
Litvínov - Plzeň 4:1
Branky: 8. Ručinský, 10. Petružálek, 28. Šrámek, 56. Lukeš - 54. Schleiss.

Reklama

Související témata: