Hlavní obsah

Trenér Gregor dobyl se Slavií Liberec. K výhře nám pomohli i skvělí fanoušci, tvrdil kouč Pražanů

Liberec

Hokejisté pražské Slavie šestibodovým ziskem ve dvou zápasech během tří dnů alespoň částečně vylepšili svou předešlou tristní bilanci v extralize. Poté, co zdolali hladce Olomouc 5:1, se vzepřeli roli outsidera na ledě libereckých Bílých Tygrů a vybojovali vítězství 3:1. Jako by tím i z postu posledního celku poslali soupeřům před sebou v tabulce odvážný vzkaz typu: ještě nejsme úplně odepsaní.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Trenér hokejistů Slavie Dušan Gregor.

Článek

Pochopitelně, že skalpem Liberce udělali slávisté radost nejen svým fanouškům, ale i trenérovi Dušanu Gregorovi. Ten se na střídačce Pražanů vrátil do prostředí, které dobře zná. Severočeský tým v minulosti několik let trénoval a dovedl jej až do semifinále a k bronzovým medailovým. V probíhající sezóně přijel pod Ještěd v roli soupeře vůbec poprvé, protože v předešlém vzájemném zápase na liberecké půdě vedl Slavii ještě tehdejší trenér Ladislav Lubina.

Dušan Gregor netajil spokojenost: „Chlapci předvedli kolektivní hru, podpořenou dobrým výkonem brankáře Dominika Furcha. Výhru jsme si zasloužili a pomohli nám k ní i slávističtí příznivci při pěkné divácké návštěvě v liberecké aréně. Po celý zápas byli slyšet. I to jsou podpůrné věci, které se stávají pro nás impulsem," tvrdil kouč. Nepropadl však přehnané euforii. „Kdepak. Jen si výhru krátce užijeme, odpočineme a pracujeme dál. Máme na čem stavět. Chceme navázat na kolektivní duch z Liberce," už Gregor přemýšlel o dalším zápase.

Spolehlivými výkony k vzepětí pražské Slavie přispěl útočník Jan Kolář. „Pochvalu zaslouží celý tým. Po dlouhé době jsme zvládli dva zápasy po sobě. Přitom i Liberečtí nás několikrát nebezpečně zavřeli v obranném pásmu. Třebaže jsme udělali některé chyby, dokázali jsme to ustát a pak jsme odskočili na dvougólový náskok, který jsme udrželi," líčil forvard.

Jan Kolář: Snad v nás něco je

Co dvě výhry pro Slavii znamenají? „Snad jsme ukázali, že v nás něco je," usmál se Kolář. „Předtím nám někdy chyběl jen kousíček ke skórování, tentokrát jsme proměnili šance a ještě málo inkasovali. Je to i o psychice. A právě v odolnosti byl největší progres oproti černé sérii. Jsme rádi, že jsme se chytli," oddechl si útočník, který ve Slavii hostuje z Pardubic. Nechtěl se ale pouštět do srovnání obou týmů. „Nejen mužstva, ale ani dva hráči nejsou stejní. Podle mých informací bych měl ve Slavii zůstat až do konce sezóny. Asi tady nebude play-off, ale je pořád o co hrát. Možná boj o únik ze dna tabulky je ještě důležitější. Čeká nás spousta práce a jsem rád, že dostávám velký prostor na ledě," uvedl Jan Kolář.

Polemiky o tom, jestli má Slavii šanci dostat pod sebe dva soupeře a vyhnout se baráži, považuje za bezpředmětné. „Samozřejmě bychom chtěli poskočit na dvanácté místo, ale těžko můžeme spřádat okamžité plány, když jsme vyhráli jen dva poslední dva zápasy. Uznávám však, že na bodové manko se divá jinak, pokud není tak hrozné jako ještě před týdnem," zakončil Kolář.

Reklama

Související témata: