Hlavní obsah

Pardubice - Ml. Boleslav 2:3Mladá Boleslav vyhrála potřetí za sebou, uspěla v Pardubicích

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Marcinko 1 : 0
26. Bárta 1 : 1
30. Výborný 1 : 2
34. P. Sýkora 2 : 2
55. Hyka 2 : 3
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli ve 41. kole extraligy v Pardubicích 3:2 a získali třetí výhru v řadě. Utkání bylo až do 55. minuty vyrovnané, načež výhru na stranu hostů strhl po individuální akci Tomáš Hyka. Expardubického brankáře Martina Růžičku v dresu hostů pětkrát zachránila branková konstrukce.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Mladoboleslavský útočník Michal Broš (vpravo) se raduje se spoluhráči z gólu.

Článek

V posledním vzájemném utkání v Pardubicích slavila Mladá Boleslav vítězství 8:3, když po první třetině vedla o čtyři branky. Tentokrát mělo utkání od úvodu klidnější průběh a na výraznější šanci se muselo čekat. Hosté byli zpočátku aktivnější, ale nedokázali nic vytěžit ani z přesilové hry.

Na druhé straně při početní výhodě trefil Zohorna tyč a odstartoval vydařenou pasáž domácích. Boleslavský Růžička sice pochytal šance Sýkory i Čáslavy, ale v přesilovce pak nestačil na přesnou Marcinkovu střelu z mezikruží. Hosté vyrovnali chvíli po pauze, když nepřesnost v pardubické rozehrávce potrestal po Jarůškově přiťuknutí Bárta. Krátce nato skončil zápas pro Pacovského, kterého důrazně dohrál Cetkovský.

Oba týmy dlouho nevěděly, co na soupeře vymyslet. Lehce ospalé diváky probral až velmi kuriózní gól v polovině utkání. Výborný při přesilovce nahodil kotouč na Kristana, který se snažil rozehrát, ale trefil jen Gregorce, od něhož se puk odrazil do branky. Smůla se Pardubic držela i nadále, neboť Marcinko s Tyborem mířili ve svých šancích do tyče. Pozorného Růžičku překonal až Sýkora prudkou ranou v přesilovce.

Remízový stav nutil k opatrné hře, a tak byla dlouho nouze o větší šance, což nezměnily ani přesilovky obou týmů. Rozhodující moment nastal kolem 54. minuty. Sýkora nejprve svůj brejk zakončil jen do tyče, načež boleslavský Hyka po průjezdu pásem zamířil přesně mimo Kristanův dosah. Branková konstrukce pak popáté zachránila Růžičku při střele Tybora.

41. kolo hokejové extraligy:
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - BK Mladá Boleslav 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 19. Marcinko (T. Zohorna), 34. P. Sýkora (Gregorc, T. Zohorna) - 26. Bárta (Jarůšek), 30. D. Výborný, 55. Hyka (Robar). Rozhodčí: Hribik, Koch (Švýc.) - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:5, navíc T. Zohorna (Pardubice) 10 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 7684.
Pardubice: Kristan - Benák, Havlík, Čáslava, Gregorc, Ščotka, Píša, Korím, Zdráhal - Radil, Nahodil, Tybor - P. Sýkora, Marcinko, T. Zohorna - Gašparovič, Kaut, Starý - Voženílek, M. Špaček, Cetkovský. Trenéři: Říha st. a Říha ml.
Mladá Boleslav: Martin Růžička - M. Hruška, Ovčačík, Trončinský, Kočí, Robar, Holub, Trška - M. Látal, Broš, Pabiška - Jarůšek, D. Výborný, Bárta - Pacovský, Kašpařík, Volf - Hyka, Musil, Lenc. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama