Hlavní obsah

Litvínov - Plzeň 4:1Litvínov zdolal Plzeň a vyhrál osmý z devíti zápasů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Ručinský 1 : 0
10. Petružálek 2 : 0
28. Šrámek 3 : 0
54. Schleiss 3 : 1
56. Lukeš 4 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova porazili v 41. kole extraligy Plzeň 4:1 a po osmé výhře z posledních devíti utkání se drží na druhém místě o 11 bodů za vedoucím Třincem. Třemi asistencemi se na tom podílel nejproduktivnější hráč soutěže Viktor Hübl.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Litvínovští hráči Tomáš Frolo, Jiří Šlégr a Martin Ručinský se radují z gólu posledně jmenovaného proti Plzni.

Článek

První zajímavý moment měl na svědomí plzeňský Hollweg, který čistým hitem srazil k ledu Pavlíka. Tomu odlétla helma i hůl, brzy se ale oklepal a zamířil na střídačku. Pak ještě prověřil střelou švihem Simon Francouze. V osmé minutě šli ale do vedení domácí. Ručinský se zblízka nemýlil a potvrdil tak výtečnou formu z posledních zápasů.

V 10. minutě Litvínov zvýšil na 2:0. Hübl našel křižnou přihrávkou Petružálka a ten se střelou z první nemýlil. Domácí byli při chuti i nadále, Martynek vypálil od modré čáry, ale Mensator betonem zakročil. Martynek měl i další šanci, zakončit přesně se mu však nepodařilo. Při další přesilové hře přišli další šance domácích, Mensator svou branku ale uhájil.

V 22. minutě pálil od modré čáry Ján Sýkora, domácí brankář jeho pokus ukryl v lapačce. Poté se ukázal Schleiss, který obkroužil branku a snažil se o rychlé zakončení k bližší tyčce, Francouz byl však na svém místě včas. Indián měli i další šance. Francouz si výtečně poradil jak s pokusem Johnsona, tak následně i zakončením Simona.

A tak udeřilo na druhé straně. Hübl vybojoval puk za brankou a našel mezi kruhy volného Šrámka, který zamířil přesně. V 36. minutě byl Tomáš Sýkora v oslabení úplně sám před Francouzem, plzeňský rodák v litvínovské brance ale držel čisté konto i nadále. Poté ujel Pulpán, který dostal pěkný pas od Kratěny, ale z blízka minul branku.

Pak se zase ukázali domácí. V 47. minutě Petružálek střílel z pravého křídla, ale Mensator byl u své tyčky včas. Hosté pak přečkali oslabení a v 54. minutě snížili. Obráncům ujel Schleiss a bekhendovým blafákem překonal Francouze. Domácí ale rychle odpověděli a kombinaci s Hüblem zakončil úspěšně Lukeš.

41. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
Branky: 8. Ručinský (Petružálek, R. Hanzl), 10. Petružálek (Hübl, Lukeš), 28. Šrámek (Hübl), 56. Lukeš (Hübl) - 54. Schleiss (Jeřábek, Kadlec). Rozhodčí: Fraňo, Horák - Bláha, Špůr. Vyloučení: 4:6, navíc Machovský (Plzeň) 10 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 5638.
Litvínov: Francouz - Chaloupka, Kubát, Pavlík, T. Pavelka, Frolo, Šlégr - Šrámek, Hübl, Lukeš - Petružálek, R. Hanzl, Ručinský - Martynek, Gerhát, Trávníček - Majdan, Písařík, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.
Plzeň: Mensator - Kadlec, Jeřábek, Mozík, Pulpán, Kubka, Moravčík - J. Sýkora, Simon, Johnson - Kratěna, Lev, Pletka - Indrák, Bližňák, Schleiss - Balej, T. Sýkora, Hollweg. Trenéři: Michal Straka, J. Špaček a Čihák.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice