Hlavní obsah

Naše střely bych chytil i já, kroutil hlavou liberecký Filippi

Liberec

Především na slabou koncovku žehrali liberečtí trenéři i hokejisté po porážce Bílých Tygrů s posledním celkem tabulky extraligy - pražskou Slavií. Výsledek 1:3 je další komplikací pro severočeský tým v jeho snaze o uhájení pozice v elitní desítce. Třetí porážka v řadě je o to víc alarmující, že přišla v domácím prostředí proti relativně schůdnému soupeři.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký útočník Tomáš Filippi (vlevo)

Článek

Bílí Tygři vyslali na slávistickou branku na pětačtyřicet střel. „Ano, příležitostí bylo hodně. Ale jak jsme po vyrovnání na 1:1 nedali brzy druhý gól, zápas plynul a nebyli jsme schopni jej rozhodnout. Bohužel ubývalo klidu, lehkosti a chybělo lepší řešení," rozebíral asistent libereckého trenéra Milan Černý. Co týmu nejvíc scházelo? „Clonění před soupeřovou brankou, více druhých střel, dorážek. V těchto aspektech jsme zklamali. Je to omšelé rčení, ale kdybychom šli do vedení, zápas by se asi vyvíjel jinak. Takhle jsme si to udělali těžší," připustil Černý negativní zásah do bodových propočtů v souvislosti s předkolem play off.

„Trápíme se v koncovce," přitakal Tomáš Filippi, střelec jediného gólu Liberce. „Ale to nás provází v poslední době pořád. Na jednu branku se nedá doma vyhrávat," uvědomil si útočník. Bílí Tygři selhali proti aktuálně nejslabšímu celku tabulky. „Ale každý zápas je těžký. Nemohli jsme se zabývat tím, jestli Slavia byla v krizi nebo ne. Chtěli jsme se prosadit vlastní hrou. Bohužel jsme se ocitli v křeči, takže výsledek je způsobený tím, jak jsme hráli sami," posteskl si Filippi.

Mrzela ho slabá intenzita střelecké produkce. „Na gólmana jsme stříleli od modré čáry. Nechci si fandit, ale to bych snad chytil i já, kdybych měl formu. Každý zápas bez bodu je neúspěchem. O předkolo play off se rve více týmů a zrovna v tomto období jsme třikrát po sobě vyšli naprázdno. Ale jen stesk nemá cenu, spíš se musíme dívat dopředu," přemítal Filippi. Po připomínce faktu, že slabinou Liberce jsou i přesilové hry, smutně konstatoval: „Ptáte se na to po každém utkání. Přesilovky cvičíme, ale nevím, co na to říci."

Reklama

Související témata: