Hlavní obsah

Třinec ve šlágru nedal Litvínovu šanci, Boleslav odsunula Liberec z pozic pro předkolo

Aktualizováno

Ve šlágru 42. kola Tipsport extraligy zvítězil vedoucí Třinec nad druhým Litvínovem 4:1 a navýšil náskok v čele soutěže na 14 bodů. Třetí Sparta prohrála v Mladé Boleslavi 3:6 a čtvrtá Kometa i počtvrté v sezóně podlehla Vítkovicím - tentokrát 1:2. Zlín zdolal Olomouc 3:0 a Liberec, který prohrál 1:2 v Hradci Králové, spadl na jedenácté místo. Třetí výhru v řadě si nepřipsala poslední Slavia, která podlehla Pardubicím 1:6. Západočeské derby ovládla Plzeň, která uspěla v Karlových Varech po výsledku 3:1.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Jiří Polanský a Vladimír Dravecký z Třince se radují z třetí branky proti Litvínovu.

Článek
Fotogalerie

Třinec připomíná dobře namazaný stroj. Oceláři si vybrali slabší chvíli v pátek, kdy nestačili na Pardubice, už od dalšího zápasu ale navázali na vítěznou sérii. Skvělou formu jednoznačný lídr tabulky prokázal i v souboji s druhým Litvínovem.

Severočeši nechali odpočívat brankářskou jedničku Francouze a jeho zástupce Soukup inkasoval čtyřikrát. Hráči Vervy mohli vyrovnat na 1:1 na začátku druhé třetiny, Hübl ale trestné střílení neproměnil a vzápětí Orsava zvýšil na 2:0. Čisté konto brankáři Hrubcovi pokazil Kubát. Oceláři v čele ligové tabulky navýšili náskok na čtrnáct bodů.

Spartu, kterou sužují velké zdravotní potíže, dnes posílil ze Slovanu Bratislava Michal Vondrka. Do duelu na ledě Mladé Boleslavi ale ještě nenastoupil. Do vedení šli Pražané po šesti minutách, když se prosadil Procházka. Pak už ale dominovali domácí. Ještě do konce první třetiny vstřelili hráči Bruslařského klubu tři branky. Totéž zopakovali i v části druhé. Nejúspěšnějším střelcem byl Hyka, který zaznamenal svůj vůbec první hattrick v české nejvyšší soutěži. Středočeši udělali další výrazný krok k tomu, aby si zahráli předkolo play off.

Kometa neoblíbeného soupeře nezdolala

Vítkovice zůstanou jediným týmem, který se nepodaří hráčům Komety Brno v základní části porazit. Brňané prohráli i čtvrtý vzájemný zápas v sezóně. Přesně po osmi minutách halu Rondo rozradostnil kapitán Čermák, který se prosadil v přesilové hře. Ještě do konce první části srovnal Kucsera a vítězný gól zaznamenal Zíb. Vítkovice vybojovaly důležité body v boji o předkolo.

O to bojuje i Zlín, který v souboji s Olomoucí potvrdil vzestupnou výkonnost. V neděli Berani zdolali silnou Kometu a posunuli se do první desítky. A tu nehodlají jen tak opustit. Dokázali to také v souboji s trápící se Olomoucí. Dvě branky domácí vstřelili v přesilových hrách a gólman Kašík vychytal čisté konto.

Slavia potřetí zvítězit nedokázala

Hradec Králové před vyřazovacími boji brousí formu. Po jednoznačné výhře na ledě Sparty Východočeši zdolali také liberecké Bílé Tygry. V zápase jeli domácí dvě trestná střílení, neproměnili ani jedno. Na začátku třetí třetiny poslal Mountfield do vedení Mertl a srovnat krok mohli hosté taktéž díky trestnému střílení. Filippi ale úspěšný nebyl, Severočeši prohráli a spadli z desáté příčky zaručující postup do předkola.

Obránce Slavie Pavel Kolařík jako teprve 10. hráč v historii nastoupil do 1000. zápasu v domácí nejvyšší soutěži. Společně se spoluhráči ale na třetí vítězství v řadě nedosáhl. Poslední tým soutěže i počtvrté v sezóně nestačil na Pardubice hájící pozici v první šestce znamenající postup do čtvrtfinále play off. Dvakrát se gólově prosadili Zohorna a Tybor, Pardubice vstřelily tři ze svých šesti gólů v početní výhodě a v tabulce mají již šestibodový náskok na sedmou Plzeň.

Ta po dvou porážkách v řadě zvítězila. V západočeském derby byl na ledě Karlových Varů nejlepším hráčem Simon, který zařídil dva ze tří gólů Indiánů.

Tipsport extraliga, 42. kolo:
Třinec - Litvínov 4:1
Branky: 5. Plíhal, 23. Orsava, 32. Polanský, 50. Hrabal - 56. Kubát.
Mladá Boleslav - Sparta 6:3
Branky: 7. Hyka, 14. Výborný, 18. Hyka, 23. Jarůšek, 27. Hyka, 31. Bárta - 6. Procházka, 27. Mikúš, 60. Piskáček.
Zlín - Olomouc 3:0
Branky: 27. Kubiš, 39. Čajánek, 35. Svoboda.
Brno - Vítkovice 1:2
Branky: 8. Čermák - 14. Kucsera, 57. Zíb.
Hradec Králové - Liberec 2:1
Branky: 30. Knotek, 44. Mertl - 33. Krenželok.
Slavia - Pardubice 1:6
Branky: 26. Novák - 9. Zohorna, 25. Tybor, 42. Marcinko, 38. Nahodil, 51. Tybor, 57. Zohorna.
Karlovy Vary - Plzeň 1:3
Branky: 45. Koblasa - 1. Simon, 12. Lev, 33. Simon.

Reklama

Související témata: