Hlavní obsah

Hokejová Sparta získala zvučnou posilu, přichází reprezentant Vondrka

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Sparty získali zkušeného útočníka Michala Vondrku, který naposledy působil v dresu Slovanu Bratislava. Dvaatřicetiletý reprezentant a někdejší hráč Slavie nebo Českých Budějovic v sobotu ukončí své působení v Kontinentální hokejové lize a přesune se do nového působiště. Sparta to uvedla na svých webových stránkách.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hokejový útočník Michal Vondrka bude hrát za Spartu.

Článek

„Byla to dlouhá a složitá jednání, ale jsem rád, že se nám je podařilo dotáhnout do úspěšného konce," řekl sportovní manažer Sparty Patrik Martinec.

Sparta získala ve Vondrkovi před sobotním koncem přestupního termínu výraznou osobnost. „Máme několik dlouhodobě zraněných útočníků a Michal pro nás bude velkou posilou v závěru sezóny a zejména v play off," doplnil Martinec.

Vondrka si v této sezóně KHL připsal v 45 zápasech 19 bodů za sedm branek a 12 asistencí. Celkem za tři roky v soutěži nasbíral v 145 duelech 65 bodů za 29 tref a 36 asistencí.

V české extralize má českobudějovický odchovanec na kontě titul se Slavií z roku 2008. V domácí nejvyšší soutěži má bilanci 606 zápasů a 248 bodů za 107 tref a 141 přihrávek. Krátce působil v sezóně 2011/12 ve finském Kärpätu Oulu. V reprezentaci sehrál účastník loňského světového šampionátu v Minsku 61 zápasů a vstřelil pět gólů.

Slavia měla v této sezóně o Vondrkovy služby také zájem, ale návrat se nekonal. "Hráč od nás dostal lukrativní nabídku již v prosinci, ale působení ve Slavii odmítl a nyní projevil zájem o přestup ze Slovanu do Sparty, která od nás odkoupila hráčská práva na extraligu," řekl serveru Slavie majitel klubu Vladimír Pitter.

Proti Slavii může nové angažmá zahájit

Právě proti červenobílým by Vondrka teoreticky mohl poprvé v dresu Sparty nastoupit, a to v neděli 1. února, odkdy má platnou smlouvu.

"Pokud to tak dopadne, bude to křest ohněm. Ale to je hokej, jsme profíci a já budu bojovat za sparťanské vítězství," sdělil Vondrka pro internetové stránky Sparty, která o něj usilovala taktéž od prosince.

Je prý připraven i na negativní reakce s ohledem na slávistickou minulost. "Pevně věřím, že svými výkony přesvědčím sparťanské fanoušky, že sem patřím. Těším se na novou výzvu a chci pomoci Spartě k titulu," pravil a přiznal již dřívější zájem Sparty. "Cesta do Holešovic byla dost divoká. Už se o tom začalo mluvit a řešit někdy na začátku prosince. A vypadalo to, že všechno klapne. Já jsem vlastně už skoro ze Slovanu odešel, ale nakonec to nedopadlo a vrátil jsem se. Nakonec se všechno podařilo dotáhnout až teď," líčil Vondrka.

Holešovičtí jeho příchodem řeší problém se složením útoku. Aktuálně jsou ze zdravotních důvodů mimo hru Daniel Přibyl, Lukáš Cingel, Lukáš Pech a Jan Buchtele.

Reklama

Související témata: