Hlavní obsah

Brno - Vítkovice 1:2Hokejisté Komety ani na čtvrtý pokus Vítkovice neporazili

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Čermák 1 : 0
14. Kucsera 1 : 1
57. Zíb 1 : 2
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Vítkovic zvítězili ve 42. kola extraligy v Brně nad domácí Kometou 2:1. V urputném souboji zajistil Vítkovicím ukončení série tří proher na ledě soupeřů Lukáš Zíb gólem v 57. minutě. Kometa prohrála s Vítkovicemi i ve čtvrtém vzájemném zápase v sezoně a nevyužila šanci posunout se na třetí místo tabulky.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva brankář Vítkovic Daniel Dolejš a jeho spoluhráč Lukáš Zíb.

Článek

Domácí dostali hned od úvodních minut protivníka pod tlak. Důsledně jej napadala v jeho obranném pásmu a hokejisté Vítkovic si s důrazem často nevěděli rady. Jen s obtížemi zakládali protiútoky, většinou ztratili kotouč hned po první přihrávce.

Z náporu se také podařilo při první přesilovce skórovat, Čermák po otočce zmátl brankáře Dolejše střelou k volné tyčce skóroval. I když převaha Brňanů pokračovala, tak zápolili s přesností v koncovce. Naopak Vítkovicím se podařilo po jednom z protiútoků vyrovnat. Vandas pronikl po pravé straně a z jeho přihrávky Čiliaka překonal Kucsera.

Do druhé třetiny vstoupili hosté mnohem aktivněji. Sevřeli Kometu v jejím obranném pásmu, jediným výsledkem ale byla tyčka, kterou trefil Erik Němec. Nápor ale Vítkovicím dlouho nevydržel, iniciativu postupně opět převzala Kometa. Ve 28. minutě Čermáka v úniku srazil Kovář, trestné střílení ale kapitán Komety neproměnil. V samém závěru druhé třetiny ve vlastním oslabení ujel Olesz a jeho střela ze středního pásma proklouzla do sítě. Po konzultaci s videorozhodčím ale branka neplatila, padla necelou sekundu po siréně.

Nervozita gradovala v úvodu poslední třetiny, kdy po souboji Vandase s Malcem u hrazení zůstal brněnský obránce ležet na ledě. Rvačku vyřešili rozhodčí na obou stranách pouze dvojnásobnými dvouminutovými tresty. V závěru tempo poněkud opadlo, Brňané doplatili na chybu v defenzívě, kterou potrestal Zíb a Vítkovice těsné vítězství už udržely.

42. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Vítkovice Steel 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 8. L. Čermák (Dočekal) - 14. Kucsera (Vandas, Štencel), 57. Zíb (Roman, Vandas). Rozhodčí: Pavlovič, Šindler - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 7:10, navíc Hanzlík (Brno) na 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 6812.
Kometa Brno: Čiliak - Ptáček, Kempný, Kováčik, Hanzlík, Kuboš, Malec, Vágner - Ton, J. Hruška, Honejsek - Vondráček, Koreis, Burian - R. Zohorna, L. Čermák, J. Káňa II - P. Mrázek, Ostřížek, Dočekal. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.
Vítkovice: Dolejš - Kovář, Kudělka, Zíb, Dlapa, Čerešňák, Klok, Štencel, Pastor - Szturc, M. Hlinka, Olesz - Huna, Roman, Svačina - T. Svoboda, Burger, E. Němec - Vandas, Húževka, Kucsera. Trenéři: Svozil a Petr.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice