Hlavní obsah

Nevím, proč se nepískalo, divil se po sporném momentu a prohře kapitán Komety Čermák

Brno

V nervózní moravské bitvě plné emotivních šarvátek a slovních přestřelek mezi hokejisty Komety a Vítkovic byli i počtvrté v sezóně úspěšnější Ostravští, kteří si výhrou 2:1 polepšili v boji o předkolo extraligového play off. Tři body si odvezli díky vítězné trefě obránce Lukáše Zíba pouhé tři minuty před koncem.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva brankář Vítkovic Daniel Dolejš a jeho spoluhráč Lukáš Zíb.

Článek

„Je skvělé, že se nám proti Kometě tak fantasticky daří. Zase to bylo mimořádně vyrovnané utkání, avšak závěrečné minuty jsme opět zvládli lépe. Při rozhodujícím gólu se mě drželo i štěstíčko, ale to k hokeji patří," usmíval se Zíb.

Vítkovičtí mohli převrátit skóre na svou stranu za stavu 1:1 už na konci druhé třetiny, ale po přezkoumání videa vyšlo najevo, že Rostislav Olesz překonal brněnského brankáře Čiliaka osm desetin vteřiny po siréně. „V oslabení jsme se vymanili z obranné třetiny a Ondra Roman, který sledoval časomíru, na mě křikl, abych vystřelil. Napálil jsem puk z poloviny kluziště jako Ronaldo a Čiliak ho možná trochu podcenil. Bohužel už bylo pozdě. V basketu by mně ale trojku připsali. Aspoň jsme domácího gólmana nahlodali," culil se Olesz.

Brňanům se pro změnu nezdála situace před rozhodující brankou soupeře. „Čárový signalizoval icing a nechápu, proč nebyl odpískaný. Hlavní sudí mi pak vysvětlili, že vyhozený puk byl prý tečovaný. Naši kluci, kteří byli na ledě, ovšem žádnou teč nezaznamenali," divil se kapitán Komety Leoš Čermák.

Gólmana při trestném střílení nerozkýval

Brněnský asistent Karel Beran se odmítl ke klíčovému momentu vyjádřit a komentovat ho příliš nechtěl ani jeho ostravský kolega Jakub Petr. „Posoudit to musí úplně jiní lidé, trenérům to nepřísluší. Když rozhodčí zakázané uvolnění neodpískali, tak prostě nebylo. V zápase by se našlo mnohem víc sporných okamžiků, které bychom mohli rozebírat klidně do půlnoci," tvrdil Petr.

Střetnutí se mohlo vyvíjet jinak, kdyby ve 28. minutě za nerozhodného stavu proměnil Čermák trestné střílení. „Postavil jsem se k němu po dlouhém pobytu na ledě, ale to nebylo zdaleka rozhodující. Počínal jsem si při něm špatně. Chtěl jsem gólmana Dolejše trochu rozkývat, ale on se nedal a zůstal stát. Měl jsem poté mířit níž," kál se Čermák. „Kdybychom vedli, hrálo by se nám mnohem líp," uvědomoval si.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín