Hlavní obsah

Soukupova minela Litvínov nepotopila, třinecká mašina válcuje soupeře dál

Třinec

Zapomeňte na pardubické přibrzdění. Třinecká hokejová lokomotiva se už opět valí od jednoho vítězství ke druhému. Včera se o tom přesvědčil aktuálně druhý celek extraligové tabulky Litvínov.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vladimír Dravecký z Třince před brankářem Litvínova Jakubem Soukupem.

Článek

Ten inkasoval čtyři góly a vynikajícího Šimona Hrubce, který se do branky Ocelářů vrátil po dvou absencích, dokázal překonat až v úplném závěru. Třinec si po výsledku 4:1 připsal deváté domácí vítězství v řadě, v čele tabulky má před Litvínovem už čtrnáctibodový náskok a vyhlíží Prezidentský pohár pro vítěze základní části.

Hosté cestovali do Slezska bez odpočívající brankářské jedničky Francouze, a šanci tak dostal Jakub Soukup. „Dozvěděl jsem se to v neděli po zápase s Plzní. Hodně jsem se na toto utkání těšil," přiznal gólman.

Jeho úvod mu ale nevyšel: po Plíhalově obloučku ze středního pásma máchl lapačkou do prázdna a Litvínov prohrával. „Jednoznačně moje chyba. Puk se mi ztratil v hledišti a našel jsem ho až v síti," kál se po zápase Soukup.

Zpočátku jsme hledali nohy, věděl Klesla

Litvínovská prohra na třineckém ledě na jeho hlavu nepadá, domácím ale tento kiks pomohl. „Ten gól padl v době, kdy měli hosté více ze hry. Povedl se jim vstup do utkání a Šimon Hrubec nás několikrát podržel, chytil i trestné střílení. Kdyby z něj vyrovnali na 1:1, mohlo být vše jinak," popisoval kapitán Ocelářů Rostislav Klesla. „Ze začátku jsme trochu hledali nohy. Jak jsme je našli, tak už jsme diktovali tempo a přehrávali je trpělivou hrou," doplnil zkušený bek.

Rozhodující pasáž přišla ve druhé části, která patřila domácímu týmu zcela jednoznačně. Dvěma góly, přičemž zejména ten Polanského na 3:0 patřil do kategorie lahůdkových, získali dostatečný náskok a uklidnili se. „Odehráli jsme docela dobře první a třetí třetinu. Druhá třetina byla z našeho pohledu velmi špatná, a proto jsme nemohli pomýšlet na lepší výsledek," připustil litvínovský kouč Radim Rulík.

Ani přes komfortní náskok v tabulce nehodlá Třinec nic ponechat náhodě a posiluje. Už dnes by se měl dohodnout se Slovákem Štefanem Ružičkou. „Ještě není nic uzavřené, ale věříme, že se k nám připojí," uvedl mluvčí klubu Tomáš Želazko. Do Třince se navíc z hostování v Mladé Boleslavi vrací obránce Marek Trončinský, nastoupit by měl už v pátek ve Vítkovicích.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec