Hlavní obsah

Klhůfek opouští Slavii a míří do Znojma hrát EBEL ligu

Praha

Hokejovou Slavii opouští třiadvacetiletý útočník Pavel Klhůfek, který míří do Znojma hrajícího mezinárodní EBEL ligu. Zlínský odchovanec, jenž v dresu sešívaných nastoupil během čtyř sezón do 111 zápasů a připsal si v nich 13 branek a 15 asistencí, by za Orly mohl nastoupit už dnes proti Villachu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Klhůfek odchází ze Slavie do Znojma.

Článek

Klhůfek po prosincovém příchodu trenéra Dušana Gregora ztratil ve Slavii pevné místo v sestavě. Pod slovenským koučem zasáhl jen do dvou zápasů, v tomto kalendářním roce pouze do jednoho.

Červenobílí jej posílali hrát formou střídavých startů do prvoligového Havlíčkova Brodu, teď jej pouští natrvalo. I kvůli tomu, že poslední tým extraligové tabulky ve středu získal z Plzně na hostování do konce sezóny jiného forvarda Václava Pletku.

„Hledali jsme středního útočníka, který je bruslařsky i technicky velmi zdatný a zároveň odolný v osobních soubojích. Potřebovali jsme posílit tým na postu středního útočníka a vytvořit tak zastupitelnost. Podařilo se nám angažovat Pavla Klhůfka, který by měl tyto naše atributy splňovat," uvedl pro klubové stránky Znojma sporotvní manažer Orlů Rostislav Dočekal.

Reklama