Hlavní obsah

Nakopl nás první gól, kvitoval dvojnásobný střelec Lukeš další výhru Litvínova nad Boleslaví

Litvínov

Dvěma góly nasměroval útočník František Lukeš litvínovské hokejisty k další výhře v Tipsport extralize nad Mladou Boleslaví (3:1). Chemici tak zastavili čtyřzápasovou vítěznou sérii Středočechů a potvrdili, že se jim letos na tohoto soupeře výrazně daří.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Litvínovský František Lukeš se raduje po vstřeleném gólu.

Článek

V soubojích s Boleslaví jste ve čtyřech utkáních v sezóně získali jedenáct z dvanácti možných bodů. Takže to byl pro vás příjemný protivník?

Takhle jednoznačně bych to neviděl. Boleslavští hráli v poslední době výborně. A přijeli jistě s odhodláním, protože předtím uspěli v Pardubicích a porazili Spartu. Některé zápasy s nimi jsme zvládli i s pomocí štěstí. Prostě jsme v pátek dali tři góly, což stačilo.

Co rozhodlo o výsledku?

Nakopl nás první gól. Když jsme přidali druhý, věřili jsme si, že zápas dotáhneme do vítězného konce. Třetí třetina byla vyrovnaná, i když hosté snížili, už jsme si výhru pohlídali.

Mnoho nescházelo, abyste v poslední minutě dosáhl na hattrick. Mrzí vás, že to nevyšlo?

Myslím, že jsem měl před brankářem zastavit a stáhnout si puk do bekhendu. Byl jsem ale blízko u gólmana a netrefil jsem se nahoru do volného prostoru.

Litujete, že litvínovský brankář Pavel Francouz přišel jediným inkasovaným gólem v závěru o další čisté konto?

Je to škoda. Vždycky chceme Francikovi přispět k tomu, aby vychytal nulu. Že se to nepovedlo, byla i moje chyba. Chtěl jsem jít od modré čáry střídat, ale soupeřův bek se otočil, udělal s pukem kličku a jel na našeho obránce a přes něj vystřelil. Byla to povedená akce, Francík asi nic neviděl.

V neděli vás čeká atraktivní duel v Brně. Co od něj očekáváte?

Kometa je bruslařsky vyspělým týmem. Hraje dynamický hokej, tvrdý do těla, prostě se souboji o každý metr. Předpokládám, že to bude dramatický a vyrovnaný zápas. Jedeme jej odmakat a pokusit se bodovat.

Reklama