Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Plzeň 6:3Mladá Boleslav poprvé v sezóně uspěla proti Plzni

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Simon 0 : 1
19. Schleiss 0 : 2
27. Robar 1 : 2
32. Klimenta 2 : 2
40. Jeřábek 2 : 3
43. Mikulík 3 : 3
48. Mikulík 4 : 3
49. Pabiška 5 : 3
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili ve 44. kole Tipsport extraligy Plzeň 6:3 a zvýšili svůj náskok na desáté pozici na jedenáctý Liberec na šest bodů. Na první výhře Bruslařského klubu nad Indiány v této sezóně se podílel dvěma góly Milan Mikulík.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor třetího boleslavského gólu Tomáš Klimenta (vlevo) a útočník Středočechů Michal Broš.

Článek

Do první boleslavské formace se po třízápasové pauze vrátil útočník Klimenta, hosté měli poprvé od návratu z nižších zámořských soutěží k dispozici odchovance Culka, který však plnil roli třináctého útočníka na střídačce.

Na domácích nebylo znát, že v pátečním kole v Litvínově skončila jejich čtyřzápasová vítězná série. Proti Plzni začali aktivně. Dvakrát nebezpečně střílel Bárta, po něm dokonce v oslabení zahrozili Musil s Hykou. Boleslavský tlak vyvrcholil ve 12. minutě přesilovkovou trefou Látala z pravého kruhu.

Západočeši však do první přestávky stihli otočit skóre. Nejprve Simon v 16. minutě využil toho, že Robar s Kubkou na hranici brankoviště zalehli Růžičku, který nemohl chytat a za další tři minuty Schleiss při signalizované výhodě u tyče dotlačil puk do brány.

Jeřábek srovnal těsně před pauzou

Atraktivní zápas pokračoval i ve druhé třetině. Nejprve domácí přežili oslabení při trestu Kočího a v 27. minutě sami využili přesilovku ke srovnání na 2:2. Klimenta z rohu útočného pásma křížem přihrál na modrou Robarovi a střela slovinského obránce prošla za Machovského. Po polovině zápasu navíc hostující brankář nestačil ani na povedenou boleslavskou kombinaci, po rychlých přihrávkách Látala a Broše trefil odkrytou bránu Klimenta.

Domácí působili živěji, ale jednogólové vedení do konce druhé třetiny neudrželi, když 36 vteřin před odchodem do kabin Jeřábek přesilovkovou střelou od modré čáry vyrovnal na 3:3.

Mikulík nasměroval domácí k vítězství

Ve třetí třetině Mladou Boleslav nasměroval k výhře dvěma góly Mikulík. Nejprve ve 43. minutě překonal Machovského střelou zpoza obránce a za dalších pět minut potrestal zmatky v hostující obraně.

Před polovinou třetí třetiny navíc Pabiška střelou zblízka pod horní tyč zvýšil na 6:3 a Indiáni zareagovali oddechovým časem a střídáním brankářů. Mensator šel do brány místo Machovského a v závěrečných minutách neinkasoval, ale jeho spoluhráčům v poli se už nepodařilo zdramatizovat závěr.

44. kolo hokejové Tipsport extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň 6:3 (1:2, 2:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 12. M. Látal (Ovčačík, Robar), 27. Robar (Klimenta, Ovčačík), 32. Klimenta (Broš, M. Látal), 43. Mikulík (Kočí), 48. Mikulík (Lenc, Musil), 49. Pabiška (Jarůšek) - 16. Simon (Mozík), 19. Schleiss (Simon), 40. Jeřábek (Kadlec, Simon). Rozhodčí: Lacina, Polák - Frodl, Charvát. Vyloučení: 8:10, navíc Lenc - Johnson 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 4080.
Mladá Boleslav: Martin Růžička - Ovčačík, Stříteský, Kočí, Robar, Holub, Trška - M. Látal, Broš, Klimenta - Jarůšek, D. Výborný, Bárta - Hyka (13. Volf), Musil, Lenc - Mikulík, Kašpařík, Pabiška. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Plzeň: Machovský (50. Mensator) - Kadlec, Jeřábek, Mozík, Pulpán, Kubka, Moravčík - J. Sýkora, Simon, Johnson - Indrák, Bližňák, Schleiss - M. Beran, Lev, Kubalík - Balej, T. Sýkora, Hollweg. Trenéři: Michal Straka, Čihák a J. Špaček.

Reklama