Hlavní obsah

Olomouc - Pardubice 1:2Olomouc podlehla Pardubicím a prohrála poosmé za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Kaut 0 : 1
21. Nahodil 0 : 2
55. Houdek 1 : 2
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Olomouce prohráli ve 44. kole Tipsport extraligy doma s Pardubicemi 1:2 a připsali si osmou porážku za sebou. Východočeši naopak potvrdili, že se jim v současné sobě daří venku, kde vyhráli čtvrtý z posledních pěti zápasů. Pardubicím zařídili tříbodový zisk svými trefami Tomáš Kaut a Lukáš Nahodil, za domácí pouze snížil v 55. minutě Tomáš Houdek.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Pardubičtí hokejisté slaví gól (ilustrační foto).

Článek

Hosté se mohli dostat do vedení ve čtvrté minutě, kdy po Škůrkově chybě ujel Tybor, ale na brankáře Vošvrdu blafákem nevyzrál. Olomouc měla možnost v polovině úvodní části, kdy při hře čtyř proti čtyřem po kombinaci Houdka a Skrbka zakončoval osamocený Buc, minul však Kristanovu branku.

Ve 13. minutě trefil Tybor v přesilovce po kombinaci jen boční síť, ale o minutu později už Pardubice vedly. Po Semorádově průniku a střele dorazil puk za Vošvrdova záda Kaut. Na konci úvodní části měl dvě šance olomoucký Diviš, ale Kristan držel čistý štít.

Po 25 vteřinách druhého dějství hosté šťastně zvýšili. Nahodil přihrával na najíždějícího Špačka a Rác si srazil puk do vlastní branky. Olomouc se mohla vrátit do hry při vyloučeních Čutty a Kauta, ale Marosz ani Dlouhý své šance v přesilovkách nevyužili. Ve 39. minutě při Rachůnkově trestu pomohla domácím tyč po ráně kanonýra Sýkory.

Houdkova trefa Hanákům nepomohla

Olomouc se i ani ve třetí třetině dlouho nedokázala dostat k většímu ohrožení Kristanovy branka a nepomohla jí k tomu početní výhoda. Ve 49. minutě navíc nedokázal Rachůnek proměnit trestné střílení. Domácí se prosadili až v 55. minutě, kdy se trefil v přesilovce pěti proti třem od modré čáry Houdek.

V pokračující přesilovce trefil z úhlu boční síť Dlouhý. Necelé dvě minuty před koncem zkusili domácí power play, ale skóre už s nezměnilo. Neuspěl hostující Tybor a ani domácí tlak nezužitkovali.

44. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Olomouc - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 55. Houdek (Vyrůbalík, Herman) - 14. Kaut (Semorád), 21. Nahodil. Rozhodčí: Hodek, Pavlovič - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. Diváci: 3968.
Olomouc: Vošvrda - Houdek, Skrbek, Škůrek, Vyrůbalík, Staněk, Jaroměřský, Rašner - Rác, Marosz, Buc - T. Rachůnek, Herman, Laš - Zuzin, J. Knotek, Cibák - Jergl, Diviš, R. Dlouhý. Trenéři: Fiala a Dopita.
Pardubice: Kristan - Čáslava, Gregorc, Čutta, Benák, Havlík, Píša, Ščotka, Korím - P. Sýkora, Marcinko, T. Zohorna - Radil, Nahodil, Tybor - Semorád, Kaut, Cetkovský - Půhoný, M. Špaček, Gašparovič. Trenéři: Říha st. a Říha ml.

Reklama