Hlavní obsah

Vítkovice se zlobí: Sudí Fraňo měl potrestat zlínského Čajánka, ne Dlapu. Co ukazuje fotografie?

Ostrava

Vedení extraligových hokejistů Vítkovic podalo po nedělním prohraném utkání ve Zlíně stížnost na rozhodčího Martina Fraňa. Klub ho viní z toho, že špatně vyhodnotil fyzický kontakt mezi vítkovickým Ondřejem Dlapou a zlínským Petrem Čajánkem, po němž Ostravané v oslabení inkasovali dva zlomové góly. Podle ostravského klubu měl být naopak Čajánek potrestán za simulování. Co se přihodilo, můžete sami posoudit z fotografie.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zlínský útočník Petr Čajánek (vlevo) v potyčce s Ondřejem Dlapou z Vítkovic.

Článek

Hostující obránce Dlapa byl v závěru druhé třetiny za stavu 2:2 po rozmíšce s Čajánkem potrestán vyloučením na pět minut a do konce utkání za úder čelem přilby do soupeřova obličeje. Vítkovicím byl v pětiminutovém oslabení navíc vyloučen i Vladimír Svačina a při hře tři na pět hosté dostali třetí gól, krátce poté i čtvrtý už při hře čtyř proti pěti.

"Dle našeho názoru došlo k dotyku hlavami obou hráčů, přičemž iniciátorem byl hráč Zlína Čajánek, který k hráči Dlapovi přijel a posléze tento dotyk nafilmoval jako úder hlavou protihráčem. Rozhodčí Fraňo neměl udělit trest ve hře a hráči Čajánkovi měl být udělen trest za filmování," uvedly Vítkovice v tiskovém prohlášení.

Vítkovice nakonec v nedělním utkání prohrály se Zlínem 2:5. Jejich protestem se nyní bude zabývat komise rozhodčích.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice