Hlavní obsah

Hokejová Slavie chce napravit loňský výpadek a hrát o titul

PRAHA

Hodit za hlavu poslední ročník hokejové extraligy chtějí představitelé klubu Slavie Praha. Mužstvo se loni díky výluce v NHL posílilo o hvězdná jména jako Žigmund Pálffy, Jozef Stümpel, nebo Vašíček, a mělo nejvyšší ambice. Jenže jejich snaha dobýt po roční pauze znovu mistrovský titul skončila už ve čtvrtfinále, kde je vyřadili bojovní Bílí tygři z Liberce.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

"Skončit ve čtvrtfinále byl pro mužstvo jako je Slavie jasný neúspěch. Letos se musíme dostat určitě aspoň do finále. V základní části se pak chceme pohybovat do čtvrtého místa, abychom měli nejlepší výchozí pozici do play-off," řekl na dnešní tiskové konferenci před začátkem extraligy trenér a generální manažer pražského klubu Vladimír Růžička. Stejné pocity sdílí i prezident Slavie Miroslav Tvrdý.

Vstupenka i jako lístek MHD

"Poslední sezóna pro nás skončila se smíšenými pocity. Byla to naše první sezóna v Sazka Areně, návštěvy kolem osmi tisíc byly samozřejmě velmi příjemné," pochvaloval si Tvrdý. Ze sportovní stránky jsme ale dopadli negativně. Vždyť poprvé za poslední čtyři roky jsme se nedostali mezi nejlepší čtyři týmy. A to jsme měli v kádru spoustu hvězdných jmen. To je pro nás poučení do budoucna," dodal šéf slávistického klubu, jehož rozpočet včetně zahrnutí provozu stadionů v Edenu a Sazka Areny činí 146 miliónů korun. Z toho 68 miliónů spolknou výdaje na platy hráčů.

Ve Slavii jsou si vědomi toho, že bude obtížné v obrovské Sazka Areně dosáhnout stejné návštěvnosti jako v loňské sezóně. Chtějí však udělat co nejvíce proto, aby si diváci cestu na stadion našli. "Podařilo se opět podepsat smlouvu s pražským dopravním podnikem, takže  vstupenka na extraligový zápas bude platit i jako jízdenka MHD a to už dvě hodiny před zápasem a pak až do půlnoci po utkání," řekl novinářům obchodní manažer Slavie Ladislav Blažek.

Růžička: Dudu chceme takového jaký je

Nejlevnější vstupenky na hokejovou podívanou v luxusní Sazka Areně budou stát 90 korun, na lepších místech budou k mání za 170 a 210 korun. Sedadlo první kategorie pak stojí 490 korun. Nejlevnější permanentka na celou sezónu vyjde přesně na 2002 korun. Malé děti do 130 centimetrů výšky pak mají vstupenku jen za dvacetikorunu. Zápasy budou hrát slávisté od 19 hodin, pouze v neděli budou začínat o dvě hodiny dříve.

Hokejisté Slavie začali přípravu už 20. července a trenér Růžička je zatím s výkony mužstva poměrně spokojen. "I když odešli čtyři hráči z NHL, posílili nás Bednář a Divíšek, vrátil se i Radek Duda. To jsou kvalitní hráči kteří budou v extralize hodně vidět," míní Růžička a nemá strach z Dudovy nedisciplinovanosti. "Chceme toho starého Dudu, jenž dokázal pobláznit a vyburcovat mužstvo. Takového, který nám před dvěma lety pomohl k mistrovskému titulu. Proto jsme  ho chtěli zpátky," řekl přesvědčivě.

Zapracovat mladé talenty

Bývalý kouč národního týmu také počítá s tím, že dá v letošní sezóně hodně prostoru mladým a talentovaným hráčům. "V přípravě se mi hodně líbil Jirka Drtina, který zůstane v prvním týmu. Dobře se jevil také Roman Červenka a velkým příslibem je Vláďa Sobotka, jenž je momentálně asi nejlepším osmnáctiletým hráčem u nás," pochvaloval si Růžička slávistické juniory. Těm by měla být v klubu vyhrazena čtvrtá útočná řada.

První zápas nové extraligové sezóny hraje Slavia už tento pátek ve Vsetíně. "Všichni jsme rádi, že už konečně začne liga. Šest týdnů přípravy bylo hodně náročných," tvrdí Růžička s tím, že jeho svěřence nečeká jednoduché utkání. "Pokaždé, když jsme začínali ve Vsetíně, tak jsme tam nevyhráli. Proto se na to hodně připravujeme, vstup do sezóny je totiž hodně důležitý," dodal na závěr.

Reklama

Související témata: