Hlavní obsah

Sparta chce uspět v lize i na Spengler Cupu

Jirka G. NovákSport.cz

Stejně jako každý rok, i letos vstupují hokejisté Sparty do nové extraligové sezóny s velkými ambicemi. V nejvyšší domácí soutěží hodlají útočit na titul a chtějí uspět také na prestižním Spengler Cupu. Kromě tradičně vysokého rozpočtu holešovický klub k velkým očekáváním opravňují i příchody několika zajímavých posil.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

"Naše cíle pro novou sezónu jsou jasné. Přejeme si hrát dobře v horní polovině extraligové tabulky a v play-off samozřejmě dojít co nejdále. Chceme také dobře reprezentovat český hokej na Spenglerově poháru," řekl na tiskové konferenci před novou sezónou generální manažer Sparty Luboš Koželuh.

Loni skončila pro Spartu sezóna už ve čtvrtfinále, kde nestačila na bojovné Vítkovice. Kromě sportovního neúspěchu to mělo pro bohatý pražský klub i nepříznivý ekonomický dopad. "Vyřazení ve čtvrtfinále pro nás prakticky znamenalo, že jsme skončili o 10 miliónů korun v minusu," prohlásil Koželuh. Pro letošní ročník se rozpočet klubu pohybuje kolem 160 miliónů korun.

Vrací se Vykoukal a Zelenka, novými tvářemi Špaňhel či Vopat

Vzhledem ke konci výluky v NHL přišla Sparta o řadu kvalitních hokejistů, kteří se museli vrátit do zámoří. Další hráči jako Broš a Hlaváč si našli angažmá v Evropě, Libor Procházka, Richter nebo Řezníček odešli ke konkurenci v rámci extraligy. Místo nich ale klub získal poměrně kvalitní náhradu.

Brankáře Pöpperleho, jenž po kralování ve statistikách loňského ročníku odešel zkusit štěstí do zámoří, by mohl směle zastoupit talentovaný Marek Schwarz, který se naopak ze zámoří vrací. Obranu vyztuží slovenské posily Stehlík a Tabaček, z Varů Hlavačka a ze Znojma Toman. Návrat do Sparty pak prožívají Vykoukal a Zelenka, zajímavými posilami do útoku jsou Roman Vopat a Martin Špaňhel.

Na Spengler Cupu i Hlaváč a Hlinka?

Navíc Sparta plánuje posílit se stejně jako loni i během Spenglerova poháru. "Máme předběžný příslib, že by za nás mohli v Davosu nastoupit Jan Hlaváč a Jaroslav Hlinka, kteří působí ve švýcarské lize. Není vyloučeno, že by za Spartu během turnaje hrál i nějaký zahraniční hráč," tvrdí Koželuh.

Ten zároveň počítá s tím, že do kádru Sparty během sezóny mohou nakouknout i mladí hráči, kteří budou hostovat jinde. "V minulé sezóně měly naše mládežnické týmy skvělé úspěchy. Navíc v první lize je v týmech kolem Prahy asi osm hráčů, které můžeme kdykoliv povolat do prvního týmu," prohlásil Koželuh.

Velké slevy pro fanoušky

Stejně jako fotbalová Sparta, i hokejový klub stejného názvu se bude snažit pro letošní sezónu nalákat do ochozů co nejvíce fanoušků. Pomoci jim v tom má nový ticketingový program, který slibuje nejnižší ceny vstupenek za poslední roky. Sezónní karta na 26 utkání základní části (tzv. Stříbrná karta) například vyjde na 2 200 korun. Držitelé karet navíc několikrát v ročníku dostanou poukázky na jídlo a pití a své děti do 130 centimetrů budou moci vzít na utkání zdarma.

Velkou rekonstrukcí má navíc projít celý domovský stánek Sparty,  T-Mobile Arena. "Bude nově uděláno osvětlení ledové plochy, rekonstrukcí projdou sociální zařízení a jsou připraveny i další práce," vysvětlil Koželuh. Zároveň tak generální manažer klubu vyvrátil spekulace o možném přestěhování do Sazka Areny.

Reklama

Související témata: