Hlavní obsah

V Třinci obměnili kádr a tlačí se do play-off

Rozsáhlé změny v kádru i herním pojetí mají hokejisty Třince vyprostit z útrap loňské sezony. Třinácté místo už je prý zapomenuto, klub si dal za úkol po roční přestávce znovu postoupit do play-off. "Věříme, že loňská sezóna byla jen nemoc. Teď jsme povolali nový tým lékařů, aby ji vyléčil," prohlásil na úterní tiskové konferenci předseda představenstva Evžen Delong.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Klub píše novou kapitolu své historie. Jedenáctou sezonu své extraligové existence poprvé načne bez útočníka Richarda Krále, který po neshodách s vedením přestoupil do Zlína. "Osobnost tohoto typu možná v kádru nebude, ale třeba ji zastane kolektivnější výkon celého mužstva," řekl Delong.

Hokejovou tvář Ocelářů promění vlna odchodů a příchodů. Nový kouč Jan Neliba především úplně přestavěl defenzivu. Do obrany klub angažoval Radima Tesaříka (Zlín), Jana Výtiska (Sparta), Tomáše Pácala a Michaela Vyhlídala (Pardubice), Vlastimila Kroupu (Litvínov), Tomáše Frola (Vsetín) a Davida Kudělku (Karlovy Vary).

"Snažíme se skloubit konstruktivní kvalitu s fyzickou silou. Příprava i skladba mužstva se podřídila tomu, že chceme být co nejvíce agresivní. Na ledě musíme cedit krev," uvedl Neliba, známý vyznavač tvrdého režimu. Úspěchy v přípravě naznačily, že Oceláři vykročili na správnou cestu. "Zaskvěl se hlavně Tesařík. Dal tři góly a na devět přihrál. Jsem rád, že když se objevila možnost ho získat, využili jsme ji," pochvaloval si Neliba.

Schází jeden důrazný forvard

Rekonstrukce útočných řad už nebyla tak převratná. Klub najal trojici legionářů Andrej Petrakov (Nižnyj Tagil), Rudolf Huna (Liptovský Mikuláš), Roman Tomas (Poprad) a z Plzně Jaroslava Kudrnu. "V přípravě hodně těžil z výborné práce Peterka. Byl naším nejproduktivnějším hráčem a to ještě polovinu šancí neproměnil," uvedl Neliba. Přiznal, že k úplné spokojenosti mu už schází jen jeden důrazný útočník.

Mohl jím být třeba talentovaný odchovanec Tomáš Pospíšil, ale toho z Třince odlákala nabídka ze zámořské juniorské ligy. "Hodně mě zklamal. Měli jsme od něj i rodičů slib, že zůstane, ale nakonec utekl do druhořadé soutěže v Americe. A to jsme se mu snažili vytvořit velmi nadstandardní podmínky, před kterými couvla i Sparta," řekl Delong.

Přestože Třinec vloni vyplácel hokejisty se zpožděním, podle Delonga je klub ekonomicky stabilizovaný. "Rozpočet je proti Slavii nebo Pardubicím střídmý, ale dostačující na to, aby se hrálo dobře. Jsme zabezpečeni na tři roky dopředu," tvrdí předseda představenstva.

Reklama

Související témata: