Hlavní obsah

Základním cílem hokejistů Plzně je postup do play-off

Základním cílem hokejistů plzeňského Lasselsbergeru v nadcházejícím ročníku je po roční přestávce znovu postoupit do play-off. Hokejisté sice z 12 přípravných zápasů před startem extraligy vyhráli jediný, ale věří, že už v pátečním premiérovém duelu s Vítkovicemi se vše otočí k lepšímu. Prezident klubu, trenér i kapitán přiznávají, že největší bolestí je ofenziva.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

"Prvním stupněm je pro mě účast v play-off, jiný cíl si ani nedávám," řekl ČTK prezident Tomáš Král. Klub podle něj trénoval velmi dobře a vedení si není vědomo žádných chyb. "Přípravné zápasy nedopadly podle našich představ, ale řada z nich se hrála za plného zatížení, některé týmy začaly dříve najíždět zápasové tempo. My jsme déle trénovali, neboť většina zápasů je soustředěna do první části kvůli olympiádě," řekl Král.

Přípravu poznamenala zranění

Na západě Čech si hodně slibují vedle schopností brankáře Romana Málka od příchodu oblíbeného trenéra Marka Sýkory, který se do Plzně vrací po dvou letech v ruské superlize. "Lhal bych, kdybych řekl, že panuje bezbřehý optimismus. Na druhou stranu hráči sami říkají, že příprava je příprava, já to říkám taky a trošku věřím v zázrak," uvedl Sýkora. Předpokládá navíc, že řada zkušených hráčů se v přípravě podvědomě šetřila. "Vím ale, že problém se vstřelením branek tady bude," dodal kouč.

Plzeň pronásledovaly po celou tu přípravy zdravotní problémy - od virózy po zranění, například kolena Martina Výborného. Viróza vyřadila v polovině srpna více než polovinu týmu. "Všichni nejsou zcela fit, ale nikdo není mimo hru," uvedl Sýkora. David Moravec už v pondělí vyjel na led a hrát má začít v polovině října. Trénují už také obránci Mario Cartelli a Martin Štěpánek.

Prodáno tři tisíce permanentek

Na eventuální výměnu hráčů chce Plzeň počkat. "Dobří hráči teď na trhu nejsou," uvedl Sýkora. Pohyb podle něho začne po osmém až desátém kole. Podle trenéra má Plzeň málo útočníků i obránců. "Pokud ale budou hráči zdraví, tak na tom budeme s obranou dobře," věří Sýkora.

Sezona je podle Krále finančně pokryta "nikoli perfektně, ale stabilně". Rozpočet je opět kolem 70 milionů korun. Klub dosud prodal 3000 permanentek, což je podle obchodního manažera Jana Šůse o něco více než loni. Kapacita stadionu je necelých 8000 míst. "Spolu se Sazka Arénou, Pardubicemi a Zlínem chceme letos opět patřit mezi kluby s největší návštěvností," dodal Šůs. Vstupenky stojí stejně jako loni: 130 korun k sezení a 80 k stání. Žádnou zásadní novinku pro diváky letos klub nepřichystal.

Reklama

Související témata: