Hlavní obsah

Vítkovice - Slavia 7:5Hokejisté Vítkovic zdolali v přestřelce poslední Slavii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Szturc 1 : 0
6. Knot 1 : 1
10. Hlinka 2 : 1
14. Olesz 3 : 1
16. Hlinka 4 : 1
17. Bednář 4 : 2
22. Vas 4 : 3
33. Poletín 4 : 4
39. Huna 5 : 4
54. Húževka 6 : 4
57. Vas 6 : 5
60. Hlinka 7 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic porazili v utkání 45. kola Tipsport extraligy Slavii po divokém průběhu 7:5. Prvním hattrickem v nejvyšší soutěži jim k tomu dopomohl útočník Michal Hlinka, gól a dvě asistence zaznamenal Rostislav Olesz. Hosté sice dokázali srovnat třígólovou ztrátu, ale na body nedosáhli.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vítkovický Rostislav Olesz se raduje z gólu (ilustrační foto).

Článek

Slavia si po debaklu 4:9 v pražském derby i v Ostravě koledovala o další příděl. Nejhorší extraligovou obranu příliš nevyspravila ani reprezentační přestávka a už ve třetí minutě se po chybě Pražanů ze sóla mezi Svobodovy betony strefil Szturc.

Hosté ale zanedlouho kontrovali: vyloučený obránce Knot se po návratu z trestné lavice zapojil do přečíslení, které sám vyřešil efektní stahovačkou na Zíba a přesným bekhendem. Vlasák mohl v osmé minutě skóre i otočit, ale z trestného střílení za Kovářův faul ranou na lapačku Dolejše neošálil.

Slavia pak stejně jako proti Spartě tvrdě pykala za vyloučení. Po třech gólech v oslabení v rozmezí šesti minut musela vstřebávat ostrý direkt. Nejdříve doklepl v 10. minutě vyraženou Stehlíkovu střelu od modré čáry Hlinka, další Stehlíkův pokus ze stejné parkety tečoval Olesz a pak Svobodu znehybnil i Hlinka z mezikruží dělovkou pod břevno.

Hlinka završil hattrick

Za stavu 1:4 byla Slavia už po šestnácti minutách zralá na ručník. Desetiminutovky hrůzy zmírnil Bednář, který po parádní akci snížil a Pražané se ve druhé části znovu nadechli. Olesz sice hned v úvodu druhé části zazvonil na tyčku, ale pak se hra srovnala a i hosté trestali domácí nedůslednosti. Vas je po rychlém kontru přiblížil na rozdíl gólu a tříbrankové manko smazal v 33. minutě Poletín, který po nedorozuměních v domácí obraně zblízka bekhendem přehodil Dolejše.

S Vítkovicemi to pak bylo nahnuté, Slavia cítila šanci na bodovou kořist, ale další těžký úder ji v závěru druhé třetiny uštědřil Huna, který gólem do šatny obnovil domácí vedení. Ještě devět minut před koncem byl poměr vyloučení 0:7, pak ale putovali během pěti sekund za katr Němec a Stehlík a Vítkovice v oslabení tří proti pěti zázračně podržel Dolejš, který lapil stoprocentní příležitosti Vlasáka a Pletky.

Klid nebyl ani po šestém gólu Húževky, jenž na brankovišti usměrnil Štenclovu střelu. Pražané pak v početní výhodě pět na čtyři vyšachovali soupeře a Vas znovu snížil na rozdíl gólu, ale při power play jejich čtvrtou porážku za sebou zpečetil do prázdné brány Hlinka.

45. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Vítkovice Steel - HC Slavia Praha 7:5 (4:2, 1:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 3. Szturc (Olesz), 10. M. Hlinka (Stehlík, Olesz), 14. Olesz (Stehlík, Szturc), 16. M. Hlinka (Kovář), 39. Huna (Svačina, Roman), 54. Húževka (Štencel, Svačina), 60. M. Hlinka - 6. Knot (Holec), 17. Bednář (Pletka, Vlasák), 22. Vas, 33. Poletín (Stránský), 57. Vas (Pletka, Bednář). Rozhodčí: Mrkva, Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:7. Využití: 3:1. Diváci: 5025.
Vítkovice: Dolejš - Kovář, Stehlík, Zíb, Štencel, Čerešňák, Klok, Pastor - Szturc, M. Hlinka, Olesz - Huna, Roman, Svačina - T. Svoboda, Burger, E. Němec - Vandas, Húževka, P. Zdráhal. Trenéři: Svozil a Petr.
Slavia: A. Svoboda - Šulc, Šenkeřík, Valach, Štich, Knot, A. Růžička, Krejčí - Vlasák, Bednář, Pletka - Kolář, Holec, Tomica - Stránský, Vas, Poletín - Andres, M. Čermák, J. Doležal. Trenéři: Gregor a J. Beránek.

Reklama