Hlavní obsah

Určitě to není tak rychlé jako v KHL, řekl sparťanský gólman Janus po extraligové premiéře

Poprvé od svého hostování ze Slovanu Bratislava nastoupil v brance Sparty, na svou premiéru v české extralize ale nebude slovenský gólman Jaroslav Janus vzpomínat v nejlepším. Čisté konto neudržel ani minutu a půl, když inkasoval smolný vlastenec od Juraje Mikuše a nakonec musel v přímé bitvě s Brnem o třetí místo v tabulce skousnout prohru 2:3. „Moc mě mrzí, že jsme v mém prvním zápase za Spartu nevyhráli. Ale tým máme výborný a je na čem stavět.“

Foto: Michal Doležal, ČTK

Sparťanský brankář Jaroslav Janus.

Článek
Fotogalerie

Co se vlastně před prvním gólem Komety přihodilo?

Bylo to trochu nešťastný, puk se do branky odrazil od rukavice Juraje Mikuše, který si ho chtěl sklepnout a shodit na led. Ale tohle se v hokeji stává, nemám mu co vyčítat.

Před druhou inkasovanou brankou jste zase vyjel daleko z brankoviště a v rohu kluziště se srazil s Jakubem Koreisem...

On to měl na dlouhou hokejku, tak jsem šel dopředu. V rohu mě držel, všichni trochu přestali hrát a čekali, že rozhodčí zapíská. Jenže místo toho skončil puk v naší bráně.

Zlobíte se na sudí, že nechali pokračovat ve hře?

Prostě to neuznali jako faul... Musel bych se podívat na video. Ale měli jsme puk na hokejce a klidně jsme ho mohli vyhodit.

Čím si vysvětlujete prospané začátky všech třetin, v nichž jste obdrželi všechny góly?

Nevím. Říkali jsme si v kabině, že na ně musíme vyběhnout. Ale oni z minima vytěžili maximum a rozhodli zápas. I tak si ale myslím, že, co se týká hry dopředu, máme dobrý tým. Vzadu ale ještě musíme napravit pár chyb a bude to dobré.

V závěru zápasu jste byli několikrát blízko vyrovnání, pokaždé jste ale ztroskotali na vašem krajanovi Marku Čiliakovi. Co jste říkal jeho výkonu?

Byl perfektní, vychytal nás. Nedokázali jsme ho překonat, i když jsme měli spoustu šancí. Chybělo nám i trochu štěstí, protože třetí gól visel na vlásku. To nic nemění na tom, že Čiliak má výbornou fazónu a zase potvrdil, že je lídrem Komety.

Jak na vás po jednom odchytaném zápase působí česká extraliga?

Těžko se mi to zatím porovnává, ale určitě to není tak rychlé jako v KHL.

Jak to vlastně mezi sebou máte s kolegou Filipem Novotným? Oznámili vám trenéři, kdo bude brankářskou jedničkou?

To ne, mně řekli den před zápasem s Kometou, že půjdu do branky. Je jasné, že chytat chceme oba a udělám pro to všechno. Mám velkou motivaci chytat za tak ambiciózní tým a jsem na to dobře připravený.

Berete jako výhodu, že se ve Spartě potkáváte se spoustou krajanů?

Určitě! Ulehčují mi to tady a pomáhají mi dostat se do mentální pohody. Jsem za to rád.

Reklama

Související témata: