Hlavní obsah

Litvínov - Hradec Králové 5:2Litvínov porazil Hradec Králové a vyhrál doma posedmé v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Pavelka 1 : 0
13. Štindl 2 : 0
17. Pláněk 2 : 1
17. Kukumberg 2 : 2
18. Trávníček 3 : 2
28. Petružálek 4 : 2
60. Hübl 5 : 2
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova zdolali ve 45. kole Tipsport extraligy Hradec Králové 5:2 a připsali si sedmou domácí výhru za sebou. Mountfield naopak neuspěl poprvé po sérii šesti vítězství. Východočeši sice v úvodním dějství trefami během 21 vteřin smazali dvoubrankovou ztrátu, ale vzápětí v 18. minutě vstřelil vítěznou branku Michal Trávníček. Výhru Vervy ještě pojistili Jakub Petružálek a Viktor Hübl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Litvínova slaví výhru (ilustrační foto).

Článek

V úvodu vytvořil Petružálek šanci pro Ručinského, jehož střelu z mezikruží Kacetl ukryl ve své výstroji. V čtvrté minutě už ale domácí vedli. Od modré čáry vystřelil Pavlík, hradecký gólman kotouč vyrazil před sebe a z dorážky se prosadil Pavelka. Na druhé straně prověřili Francouze obránci Plášil s Dietzem, litvínovský brankář si s jejich pokusy poradil.

Ve 13. minutě nabil Ručinský Štindlovi, který zvýšil na 2:0. Hosté ale v 17. minutě rychle smazali ztrátu. Skokanovu střelu Francouz ještě kryl, ale na Pláňkovu dorážku byl už krátký. A za 21 vteřin bylo srovnáno. Červený přihrál zpoza branky Kukumbergovi, který se štěstím propasíroval puk mezi Francouzovy betony. Za dalších 82 sekund se ale radovali opět Severočeši, když po akci Martynka a Gerháta skóroval Trávníček.

V 25. minutě prokličkoval Pavelka až do palebné pozice, ale Kacetl puk vyrazil. Poté měl štěstí při Pavlíkově bombě. V 28. minutě už Petružálkův plachtící puk skončil k překvapení všech až za hostujícím brankářem a domácí vedli o dvě branky. Poté se hra vyrovnala a hrál se hokej plný osobních soubojů s minimem šancí. Jednu z mála měl v závěru druhé části Gerhát, který byl sám mezi kruhy, ale Kacetl zasáhl.

I ve třetí třetině oba týmy bránily pozorně střední pásmo a šancí bylo málo. Francouze prověřil střelou z mezikruží Plášil. Na druhé straně Kacetla nepřekonal po úniku Trávníček. Hosté v závěru zkusili power play, ale do prázdné branky pojistil vítězství domácích nejproduktivnější hráč soutěže Hübl. Druhý Litvínov si v tabulce polepšil na 87 bodů a překonal tak klubový rekord, kterým bylo dosud 86 bodů ze sezóny 2008/2009.

45. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Verva Litvínov - Mountfield Hradec Králové 5:2 (3:2, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. T. Pavelka (Pavlík, Petružálek), 13. Štindl (Ručinský, Chaloupka), 18. Trávníček (Gerhát, Martynek), 28. Petružálek (Pavlík), 60. Hübl (Lukeš) - 17. Pláněk (Skokan, Šimánek), 17. Kukumberg (Červený). Rozhodčí: Hodek, R. Svoboda - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:1. Diváci: 4545.
Litvínov: Francouz - Gula, Kubát, Pavlík, T. Pavelka, Štindl, Chaloupka - Jánský, Hübl, Lukeš - Petružálek, R. Hanzl, Ručinský - Martynek, Gerhát, Trávníček - Šrámek, Piroš, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.
Hradec Králové: Kacetl - Dietz, Plášil, Jank, Čáp, Pláněk, Vašíček - Skokan, Mertl, Šimánek - Dej, T. Knotek, Pospíšil - Kukumberg, Tvrdík, Červený - Valcourt, Troliga, P. Beránek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Reklama