Hlavní obsah

Čechmánek má dovést Vary do play-off

KARLOVY VARY

Poprvé v historii proniknout do play-off, to je cíl hokejistů HC Energie Karlovy Vary před startem nové extraligové sezóny. "Díky navýšení rozpočtu, který je největší za dobu devítiletého působení mužstva v soutěži, se nám povedlo přivést brankáře Čechmánka ze Vsetína. Od gólmana jeho kvalit očekáváme, že bude základním stavebním kamenem," řekl prezident klubu Ladislav Trubač.

Foto: archiv

Roman Čechmánek

Článek

Z toho, že by Čechmánek zmizel během sezóny třeba do Ruska, ve Varech obavy nemají. "Roman si dal do smlouvy pouze klauzuli o eventuálním uvolnění do NHL, a to jen v případě mimořádně atraktivní nabídky," poznamenal klubový šéf.

"Původně jsme na post brankářské jedničky počítali s mladým Mensatorem. Boj o elitní osmičku však vyžaduje především zkušenost," připojil se nový kouč Zdeněk Venera. Na karlovarskou lavičku se přesunul z postu sportovního ředitele Zlína.

"Po dvou letech mě znovu lákala trenérská práce, ze které mám zatím ve Varech dobrý pocit. Zázemí stadiónu není ideální, ale po sportovní stránce si nemohu na nic stěžovat. Chceme stavět na defenzívě a věřím, že obrana bude naší silnou stránkou," poznamenal trenér.

Do mužstva kromě Čechmánka výborně zapadli i obránci J. Řezníček ze Sparty, Němec ze Vsetína, Duben z Liberce, Macholda z německého Kasselu a především obrovitý Ustrnul z nižší zámořské soutěže. "Takové monstrum v dobrém slova smyslu v lize nenajdete. Vyznává silovou hru, ale i navzdory své robustní postavě dokáže dobře přihrát a zapojit se do kombinace," charakterizoval Venera 197 cm vysokého a 120 kg vážícího beka.

K úplné spokojenosti po přípravě chybí jen typický střelec. "Snad se prosadí Skuhravý, jemuž zvedl sebevědomí reprezentační debut. Tým má potenciál, aby zvládl sezónu bez výrazných výkyvů formy," zamýšlel se kapitán týmu František Ptáček.

Pravděpodobná sestava pro 1. kolo
Čechmánek - O. Němec, J. Řezníček, J. Polák, Duben, Ustrnul, Macholda, Ptáček, Krajíček - M. Dvořák, A. Nedorost, Hurtaj - Pech, Vak, Kraus - Bednařík, Alinč, Mil. Procházka -Košťál, Skuhravý, Petr Kumstát.

Reklama

Související témata: