Hlavní obsah

Jedna vlaštovka jaro nedělá, nepřeceňoval kouč Pešán výhru Liberce

Josef PešoutSport.czPrávo

Ukončit černé sérii porážek a dlouhé čekání na bodový zisk toužili ve vzájemném zápase hokejisté Liberce i Olomouce, kteří jsou v tabulce extraligy momentálně pod hranicí předkola play-off. A úspěšnější byli Bílí Tygři po vítězství 5:1. Nijak euforická nálada ale v severočeském táboře nepanovala.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Filip Pešán.

Článek

„Jedna vlaštovka přece jaro nedělá. Víme, že vyhrála i Boleslav, takže na našem šestibodovém odstupu od desítky se bohužel nic nezměnilo. Je pořád hodně daleko, alespoň se co týče ztráty v tabulce," konstatoval nedávno nastoupivší liberecký trenér Filip Pešán, který se při třetím vystoupení na střídačce mužstva dočkal prvního úspěchu.

„Chtěli jsme do utkání vstoupit aktivně, což se nám podařilo. Nakonec jsme šli výhře naproti. Rozhodla naše četnost střelby z dálky, byli jsme důraznější a hráči se podle pokynů tlačili před branku. V poslední třetině jsme si už výsledek pohlídali," viděl kouč klíčové aspekty zápasu. A nejpříjemnější zjištění? „Konečně jsme vstřelili více než jeden gól za zápas. Věřím, že je to příslib do dalšího kola," přemítal Pešán. „Nesmíme polevit a pokusíme se na středeční výsledek navázat už v pátek proti Vítkovicím," připomněl trenér náročný program.

Domácí hokejisté předvedli výborný nástup a díky gólům Bulíře, Jelínka a Bulíka si už za sedmnáct minut vypracovali tříbrankový náskok. To bylo moc na olomouckého gólmana Vošvrdu, jehož do druhé třetiny nahradil Trvaj.

Z Benátek zpět v extralize

Liberečtí přidali další dva góly, svou premiérovou trefu oslavil mladý obránce Michal Plutnar dělovkou v přesilovce. „Jsem rád za šanci v sestavě. Poctivě jsem bojoval za Benátky v první lize, která má také dobrou úroveň. V liberecké kabině jsem poznal odhodlání a určitě se o předkolo ještě popereme, i když se snižuje počet kol do konce základní části," líčil bek, jenž se objevil na extraligovém ledě znovu po dlouhé době, předtím nastupoval jen do začátku října.

Olomoucký trenér Jiří Dopita si posteskl po deváté prohře Hanáků v řadě: „Inkasovali jsme laciné góly. Přitom Liberec vyloženější šance neproměnil, o to víc mrzí, že jsme neudrželi příznivější vývoj. První tři góly v naší síti určily ráz zápasu, v němž jsme se už nedokázali vzchopit k obratu."

Před středečním duelem v Liberci Olomoučtí vyhlašovali, že nevzdávají myšlenky na předkolo play-off. Nyní ale jejich plány dostaly vážnou trhlinu. „Těch porážek je hodně a uznávám, že to má vliv na psychiku. Nejsme v ideální situaci a nezbývá doufat, že se to zlomí. Pokud stále existuje i jen teoretická šance, měli bychom o ni zabojovat," nastínil Dopita, jakým směrem se ubírají jeho úvahy.

Reklama

Související témata: