Hlavní obsah

Dopita a spol. prověří v úvodu extraligy vicemistra

PRAHA

To je premiéra! Největší osobnost historie samostatné české extraligy Jiří Dopita se hned ve svém prvním extraligovém zápase v dresu Znojma postaví finalistovi minulého extraligového ročníku ze Zlína.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Jiří Dopita na archivním snímku ještě v dresu Pardubic.

Článek

Orli se přes léto výrazně posílili, kromě Dopity k nim zamířil i brankář Trvaj z Ruska či útočník Chlubna z Finska, podařilo se udržet kapitána Puchera, a tak si ve Znojmě nepřipouštějí, že by se opakoval neúspěch z minulého ročníku - konec sezóny před play-off.

Zlín přes léto přišel o kompletní první útočnou řadu, zraněni jsou navíc Špilár a Galvas, a tak bude zřejmě hrát na tři pětky. "V úvodu sezóny se budeme sehrávat," řekl ČTK kouč vicemistra Ernest Bokroš.

Hokejová Tipsport extraliga - 1. kolo
pátek 9. září
VsetínSlavia (17:00)
Nastoupí i s nejčerstvějšími posilami Tomíkem a Gurevem.Na Valašsko odjela už ve čtvrtek, chybí pouze obránce Graňák.
TřinecLiberec (17:00)
V přípravě se mu velmi dařilo, zranění ohrožuje start Pácala.Na Moravě je již od včerejška, chybějí Čermák a P. Rozsíval.
KladnoČ. Budějovice (17:30)
Bez zraněného kapitána Zajíce, v kádru zůstává útočník Huml.Chybí dlouhodobě zranění Turek a Nedorost, v brance s Cháberou.
ZnojmoZlín (17:30)
V přípravě před týdnem soupeře porazilo, chybí jen zraněný Erat.Poprvé může postavit kompletní řadu Melenovský, Král, Barinka.
PlzeňVítkovice (17:30)
Chybějí beci Cartelli a Výborný, zkouší japonského útočníka Sakatu.Začínají s marodkou: zraněni Mařík a Krenželok, problémy má i Kuboš.
SpartaLitvínov (18:30)
Nastoupí kompletní i s uzdravenými Vykoukalem a kapitánem Chabadou.Potíže měli Ťupa, Gýna, Poživil a Kočí, připraven už bude Zadina.
sobota 10. září
PardubiceKarlovy Vary (17:00, ČT2)
Zřejmě nastoupí i posila Mrázek, jenž působil naposledy v Plzni a v Kladně.Chtějí navázat na výsledky z přípravy, premiéra v brance čeká Čechmánka.

Reklama