Hlavní obsah

Šachl zařídil výhru hokejistů Liberce v Třinci

TŘINEC

Hokejisté Liberce zahájili ročník výhrou na ledě Třince 5:2. O úspěch bronzového týmu minulého ročníku se postaral především útočník Petr Šachl, který vstřelil dvě branky a na jednu přihrál.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Domácímu týmu vůbec nevyšel úvod zápasu. První střelu na Hniličku sice vyslal Martynek, ale když se na trestnou lavici v krátké době za sebou poroučeli Petrakov, Peterek a Pletka, hráli Liberečtí více než dvě minuty v pěti proti třem. Biegl v brance dlouho odolával, na tvrdou střelu Richtera však zareagovat nestačil.

Vedoucí branka ještě více posílila sebevědomí hostů, kteří se nikam nehnali a trpělivě bránili. Hunovu šanci opět zlikvidoval zkušený Hnilička, naopak po nepřehledné situaci dorazil puk za Bieglova záda Šachl.

Oceláři se po přestávce pustili opět odvážně do útoku, ovšem jejich hře scházel důraz a také přesnost. Šancí měli minimum a gól vstřelili až v početní převaze, kdy Hniličku překonal bekhendem Peterek.

Přehlídka zbytečných faulů pokračovala i v dalších minutách. Za sekání v útočném pásmu šel na trestnou lavici domácí útočník Polanský a početní převahu dokázal Šachl svým druhým gólem využít.

Místo toho, aby Třinečtí nabrali dech, se tak opět dostal do psychické pohody jejich soupeř. Hrál stále pozorně, hráči byli tvrdší v osobních soubojích a vytvářeli si další šance. Dvě minuty před druhou přestávkou se k odraženému puku dostal Vaic a zvýšil.

Na začátku poslední třetiny oživil naději na slušný výsledek druhým gólem domácí Pletka. Bylo to opět v přesilovce po Krstevově faulu. Žádný zvrat v zápase se však nekonal. Hosté stáhli obranu, stále dělali minimum chyb a spolehlivý Hnilička za svá záda žádnou další střelu nepustil. Naopak Tomajko ještě jednou rozesmutnil domácí fanoušky pátým gólem.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín