Hlavní obsah

Pardubice - Liberec 3:4 PPLiberec veze z Pardubic dva body. Prodloužení ukončil Filippi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Jass 0 : 1
19. Gregorc 1 : 1
33. Urban 1 : 2
46. Tybor 2 : 2
47. Vitásek 2 : 3
48. Nahodil 3 : 3
63. Filippi 3 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce vyhráli v 47. kole Tipsport extraligy na ledě Pardubic 4:3 po prodloužení a i počtvrté v sezoně ve vzájemném souboji uspěli. Bílí Tygři v základní hrací době třikrát vedli, ale domácí pokaždé ztrátu dotáhli. Rozhodnutí tak padlo až v prodloužení, ve kterém v čase 62:55 zužitkoval přesilovou hru Tomáš Filippi. Liberec vyhrál potřetí v řadě, Pardubice naopak stejný počet zápasů za sebou prohrály.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Liberecký útočník Jakub Valský (vlveo) a Ladislav Havlík z Pardubic v utkání 47. kola hokejové Tipsport extraligy.

Článek

V úvodu se zdálo, jako by na pardubických hokejistech stále ležely následky vysoké porážky v Brně. Liberec byl v úvodu zápasu aktivnější a po dvou neproměněných šancích Bulíře a Valského se také ujali vedení. Při přesilovce Bílých Tygrů nejprve Zohorna neproměnil samostatný únik, načež se hosté rozjeli k protiútoku a Jass pálil přesně mezi Kristanovy betony.

Pardubice se vůbec nemohly prosadit přes střední pásmo a Lašáka prakticky nezaměstnaly. Přesto ještě před přestávkou zužitkoval Radilovu přihrávku Gregorc a srovnal. Na startu druhé třetiny mohl otočit skóre Havlík, ovšem z mezikruží mířil vysoko nad branku. Liberec si poté užil dvě početní výhody v řadě a Filippi tvrdou ranou provětral Kristana. Pardubice při své početní výhodě postrádaly jistotu v kombinaci.

Nepřesnost domácích hráčů stála i u zrodu druhého gólu Liberce ve 33. minutě. Zohorna ztratil na modré čáře kotouč, čehož využil důrazný Filippi a skórující Urban. Další gól mohl vzápětí přidat Vampola, ale individuální akci nedotáhl. V závěru druhé části si ojedinělou slabou chvíli vybral liberecký gólman Lašák, po jehož zaváhání málem skóroval Zohorna.

Filippi rozhodl v přesilovce

Domácí hráči ve třetí třetině zvýšili úsilí a začali se častěji dostávat do šancí. Ve 46. minutě navíc při přesilovce vyrovnal Tybor. Liberec se ale vzápětí znovu dostal do vedení, když v oslabení zužitkoval Filippiho práci Vitásek. Tím střelecké představení neskončilo. Pardubice dostaly k dispozici dvojnásobnou přesilovku, kterou ranou ze vzduchu zužitkoval Nahodil a znovu srovnal.

Až za stavu 3:3 se zběsilé tempo trochu uklidnilo a šancí ubylo. Minutu před koncem měl rozhodnutí na hokejce Valský, ale v blízkosti Kristana neuspěl. Zápas tak dospěl do prodloužení. V něm získal Liberec po faulu Benáka přesilovku, kterou tvrdou ranou pod horní tyč potrestal Filippi.

47. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - Bílí Tygři Liberec 3:4 v prodl. (1:1, 0:1, 2:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 19. Gregorc (Radil, T. Zohorna), 46. Tybor (Benák), 48. Nahodil (Gregorc, Radil) - 5. Jass (Vampola), 33. T. Urban (Filippi), 47. Vitásek (Filippi, Valský), 63. Filippi (Plutnar, Gřegořek). Rozhodčí: Hodek, Wagner - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 8712.
Pardubice: Kristan - Gregorc, Čáslava, Benák, Havlík, Čutta, Korím, Píša, Ščotka - Radil, Marcinko, T. Zohorna - P. Sýkora, Nahodil, Tybor - Starý, M. Špaček, Semorád - Voženílek, Kaut, Gašparovič. Trenéři: Říha st. a Říha ml.
Liberec: Lašák - Šimek, Gřegořek, Plutnar, Derner, Vitásek, Ulrych, Kolmann - Bulíř, Vampola, Bulík - Valský, Filippi, T. Urban - Balaštík, P. Jelínek, Krenželok - Hrníčko, J. Vlach, Jass. Trenéři: Pešán a V. Čermák.

Reklama