Hlavní obsah

Karlovy Vary - Třinec 5:3Karlovy Vary poprvé v sezóně zdolaly Třinec. Výhru zařídil Duda

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Ružička 0 : 1
19. Bartek 1 : 1
25. Hrabal 1 : 2
30. Bartek 2 : 2
31. Dravecký 2 : 3
42. Tomeček 3 : 3
58. Duda 4 : 3
60. Duda 5 : 3
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté dvanáctých Karlových Varů vyhráli ve 47. kole Tipsport extraligy nad suverénním lídrem Třincem 5:3 a vzdálili se předposlední Olomouci na rozdíl čtyř bodů. Třemi body za dvě branky a jednu asistenci se na tom podílel kapitán Radek Duda, dvakrát skóroval v dresu vítězů i Martin Bartek. Energie tak po předchozích šesti zápasech bez bodu podruhé za sebou zvítězila. Oceláře dokázala pokořit na čtvrtý pokus poprvé v sezóně.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Karlovarský útočník Radek Duda (vlevo) v souboji s Kamilem Krepsem z Třince.

Článek

Oceláři vedle beka Rotha a útočníků Klepiše či Adamského nově postrádali i svého nejproduktivnějšího hráče Polanského. Ani domácí nenastoupili v plné síle, protože v jejich sestavě chyběli beci Harant se Sičákem a v útoku David Hruška.

Favorizovaní hosté se ujali po 112 vteřinách hry vedení. Po Šmachově chybě se Ružička dostal před Závorkou, který byl proti blafáku nedávné posily Ocelářů ze Slovanu Bratislava bezmocný. Energie se začala postupně osmělovat a předváděla o poznání lepší výkon než v předchozím domácím představení s Mladou Boleslaví.

První příležitost měl po Balánově přihrávce Bartek, ale Hrubec zasáhl betonem. Na třineckého gólmana nevyzrál ani bekhendovou střelou Vojtěch Tomečka. Energie pak sice neuspěla při 23 vteřin trvající přesilovce čtyři proti třem, ale v 19. minutě už se domácí radovali. Ve čtvrtém zápase v karlovarském dresu po příchodu z Liberce se dočkal první trefy Bartek, který při signalizovaném vyloučení prostrčil vleže puk mezi Hrubcovými betony.

Oceláři se dostali znovu do vedení ve 25. minutě, kdy vyloučení Skuhravého potrestal střelou od modré čáry Hrabal. Domácí znovu smazali ztrátu v polovině utkání. Nejdříve sice nevyužili 27 vteřin trvající přesilovku pěti proti třem, v klasické početní výhodě se však už po Dudově přihrávce zpoza branky trefil podruhé Bartek.

Duda dokonal obrat

Ještě ale neutichl jásot domácího publika a Oceláři opět vedli. Zkoprnělou karlovarskou obranou se prodral Dravecký a nedal Závorkovi šanci. Ve druhém dějství si už ani jeden tým příležitost nevytvořil, přestože oba hrály v pěti proti třem. Oceláři nezužitkovali 76 vteřin trvající výhodu a Karlovarští ji měli k dispozici na 36 sekund.

Domácí potřetí vyrovnali po 85 vteřinách závěrečné části. Vojtěch Tomeček vyřešil přečíslení s Redlihsem individuálně a střelou z levého kruhu překonal Hrubce mezi betony. Třinec mohl vývoj zápasu opět překlopit na svou stranu, ale Žejdl z mezikruží trefil jen padajícího karlovarského hráče.

Energie, která dokázala vstřelit více než dvě branky v poprvé po 16 zápasech, dokonala v závěru obrat. V 58. minutě po Balánově přihrávce vstřelil vítěznou branku Duda, který navíc 59 vteřin před koncem z levého kruhu ještě pojistil výsledek.

47. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec 5:3 (1:1, 1:2, 3:0)
Branky a nahrávky: 19. Bartek (Balán, Deyl), 30. Bartek (Duda), 42. V. Tomeček (R. Hruška, J. Tomeček), 58. Duda (Balán), 60. Duda (Balán) - 2. Ružička (Plíhal, Nosek), 25. Hrabal (Hrňa, Plíhal), 31. Dravecký (Marek Růžička, Žejdl). Rozhodčí: Pešina, T. Horák - J. Svoboda, Lhotský. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. Diváci: 2302.
Karlovy Vary: Závorka - Deyl, Bičánek, J. Tomeček, Redlihs, T. Dvořák, Šmach, Šafář, M. Rohan - Bartek, Balán, Duda - V. Tomeček, R. Hruška, Vachovec - Bahenský, Skuhravý, Micka - Koblasa, Zadražil, Gorčík. Trenéři: Mlejnek a Kverka st.
Třinec: Hrubec - Hrabal, Klesla, Galvas, Linhart, Nosek, M. Doudera, Trončinský - Hrňa, Kreps, Orsava - Dravecký, Marek Růžička, Žejdl - Rákos, Plíhal, Ružička - Ciencala, Jašek, Matuš. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články