Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Hradec Králové 1:2Obránce Čáp zařídil výhru Hradce Králové v Mladé Boleslavi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Dej 0 : 1
24. Klimenta 1 : 1
56. Čáp 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové zvítězili v 47. kole Tipsport extraligy v Mladé Boleslavi 2:1 a po osmé výhře z posledních devíti zápasů si upevnili pátou pozici. Asistenci a vítězný gól si připsal obránce Zdeněk Čáp. Bruslařský klub neuspěl poprvé po předchozích třech duelech s plným bodovým ziskem a jeho náskok na desátém místě před jedenáctým Libercem se snížil na čtyři body.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Královéhradečtí hokejisté slaví vítězství na ledě Mladé Boleslavi. Zleva Karel Plášil, brankář Ondřej Kacetl a Bohumil Jank.

Článek

V souboji týmů s výbornou formou, o které svědčí sedm výher z minulých osmi utkání Mladé Boleslavi i Hradce Králové, se Mountfield musel obejít bez svého nejproduktivnějšího hráče Mertla. Do sestavy domácích se po jednozápasové absenci vrátil kapitán Výborný a Středočeši začali tradičním náporem. Nebezpečně střílel především ve čtvrté minutě Klimenta, ale jeho ránu z levého kruhu Kacetl u přední tyče zneškodnil.

Hradečtí hráči se postupně přizpůsobovali boleslavskému tempu a po polovině třetiny začali soupeře mírně přehrávat. Krátce po ubráněném oslabení navíc Východočeši sami dostali výhodu přesilovky a zatlačili domácí tým. Když už se vyloučený Ovčačík minutu a půl před koncem první třetiny vracel na led, po zblokované střele Čápa pohotově vypálil Dej a Růžička se proti střele z pravého kruhu nestihl přesunout.

Hradecké vedení 1:0 vydrželo do 24. minuty. Domácí hráli druhou přesilovku, Ovčačík napřáhl před pravým kruhem a jeho ránu tečoval do brány Klimenta.

Čáp rozhodl v závěru

Po slabší pasáži hry před polovinou zápasu znovu týmy zvýšily tempo v nerovnoměrných počtech hráčů. Hradec sice nepotrestal faul Kočího a domácí se neprosadili při trestu Troligy, ale zvláště v závěru druhé třetiny měl Pabiška blízko ke druhému boleslavskému gólu.

Třetí třetina byla hodně vyrovnaná. Oba týmy se obtížně dostávaly do střeleckých pozic a vyložených šancí ubylo. Rozdílový gól padl až v 56. minutě. Domácí byli nedůrazní v obranném pásmu, puk doklouzal k modré čáře k Čápovi a mladý hradecký obránce k asistenci z první třetiny přidal vítězný gól. Tvrdou střelou propálil Růžičku, který měl zakrytý výhled. Mladoboleslavští v závěru zkusili hru v šesti bez brankáře, ale vyrovnat už nedokázali.

47. kolo hokejové Tipsport extraligy:
BK Mladá Boleslav - Mountfield Hradec Králové 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 24. Klimenta (Ovčačík, Robar) - 19. Dej (Čáp), 56. Čáp. Rozhodčí: Hejduk, Šindler - Gerát, Hynek. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 4150.
Mladá Boleslav: Martin Růžička - Stříteský, Ovčačík, Robar, Kočí, Holub, Trška, R. Čermák - M. Látal, Musil, Klimenta - Jarůšek, D. Výborný, Bárta - Mikulík, Kašpařík, Pabiška - Pacovský, Lenc. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Hradec Králové: Kacetl - Dietz, Jank, Plášil, Čáp, Pláněk, Piegl - Skokan, T. Knotek, Šimánek - Dej, Kukumberg, Vantuch - Švagrovský, Tvrdík, Červený - Valcourt, Troliga, P. Beránek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Reklama

Související témata: