Hlavní obsah

Početná marodka Hradci nevadí, válí i s mladou obranou

Michal OsobaPrávo

Jakoby se hokejisté hradeckého Mountfieldu nejvíce semkli, když mají přetlak na marodce. Začátkem ledna si v řádně prořídlé sestavě smlsli na Mladé Boleslavi 9:2, ve 47. kole stejného soupeře udolali na jeho ledě po mnohem větší bitvě 2:1 znovu bez řady nemocných či zraněných opor. Osmá výhra z posledních devíti zápasů Hradec výrazně přiblížila přímému postupu do play off.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zdeněk Čáp z Hradce Králové (vpravo) v souboji s Richardem Jarůškem z Mladé Boleslavi.

Článek

Hrdina zápasu proti Mladé Boleslavi, která rovněž kvůli množství absencí ztěžka lepila sestavu? Dvaadvacetiletý Zdeněk Čáp. Mountfield si ho začátkem února stáhl z prvoligové Jihlavy a Čáp během čtyř zápasů dal dva góly.

Nedělní zásah necelých pět minut před koncem byl klíčový, Hradec díky němu vyhrál svým oblíbeným výsledkem 2:1. Tímto skóre uzmul sedm z dvanácti posledních výher.

Čápa si nechají

„Máme hodně zraněných, já se připravuju na každý zápas, jako by tu byl můj poslední. Teď uvidím, jestli si mě tu trenéři nechají. Když ano, budu jedině rád, když se vrátím do Jihlavy, nakopne mě to, abych makal dál,“ vyprávěl Čáp, jemuž to pálilo i na Vysočině, v dresu Dukly v sezóně nasázel devět gólů. „Střelec nejsem, ale když dostávám prostor na ledě, tak si pak víc věřím,“ ujišťoval.

Jeho obavy z vyřazení z kádru však byly zbytečné, trenér Peter Draisaitl se ho určitě zbavovat nebude. „My nemáme kam sáhnout. Celou sezónu jsme Zdeňka neviděli a on dobře zapadl, je na něj spoleh stejně jako na ostatní mladé beky,“ chválil kouč.

Při zdravotních výpadcích zkušených beků je teď nejstarší z hradecké obrany čtyřiadvacetiletý Stanislav Dietz, jenže na defenzívě Mountfieldu to vůbec znát není. Výhra v Mladé Boleslavi navýšila náskok Hradce na sedmé místo už na devět bodů.

Reklama

Související témata: