Hlavní obsah

Olomouc a play off? Už asi jen zázrak, tuší na Hané

Ostrava

Nováček z Olomouce padl znovu. Jedenáctou porážku v řadě si hokejisté z Hané připsali na ledě Vítkovic, kde sice neodehráli špatné utkání, přesto na body nedosáhli. Potřetí ze čtyř posledních utkání navíc vstřelili pouze jednu branku, v neděli podlehli Vítkovicím 1:3 a jejich šance proklouznout do předkola play off je už jen teoretická. Do konce základní části je k mání ještě patnáct bodů, Kohouti ztrácejí na desátou Mladou Boleslav bodů čtrnáct.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Smutný olomoucký útočník Rostislav Marosz (vlevo) - ilustrační foto.

Článek

„Asi devátý zápas si říkáme, že teď už to zlepšíme. Někteří kluci mění i své rituály, ale zatím jsme nenašli žádný, který by nám pomohl k vítězství, nebo alespoň k bodu," smutnil po utkání v Ostravě jediný olomoucký střelec Marek Laš. „Nedávno mě napadlo, že nám chybí Erik Hrňa. To je typ hráče, který to umí před bránou trefit. Asi by mi nevadilo, kdyby tady byl," dodal útočník, díky němuž šli hosté ve 22. minutě na vítkovickém ledě do vedení.

Dobře zvládnutá první třetina a vedoucí gól zkraje druhé, Olomoučany nenakopl. Pomohl spíše domácím, kteří cítili křivdu poté, co jim sudí v první dvacetiminutovce upřel regulérní gól a místo toho vyloučili dorážejícího Olesze za sekání. „Podle měl Trvaj puk pod kontrolou neměl. Ale sudí pískl, tak faul byl," komentoval situaci z 6. minuty vítkovický forvard.

Vše si Olesz vynahradil po změně stran, kdy společně s obráncem Stehlíkem vyrazili do brejku. Olesz uplatnil žádoucí vlastnost útočníka a sobecky napálil puk přesně pod horní tyč. „Vůbec mě nemrzelo, že nepřihrál. Byl to důležitý moment a vyrovnávací gól nám pomohl," popisoval Richard Stehlík.

Snažíme se měnit všechno, posteskl si Laš

Také on si vybral svou chvíli slávy, když ve třetí části hry v přesilovce upravil na konečných 3:1. „Naše hra byla zase o něco lepší, rozdíl byl ale hlavně při hře v oslabení a přesilové hře. My jsme si šance nevytvořili a v oslabení jsme pak dva góly dostali. Dlouhodobě na tom pracujeme, ale výsledek se nijak neprojevuje a v zápasech nás to sráží dolů," upozornil kouč Olomouce Petr Fiala.

Jeho svěřenci se po další porážce můžou směle připravovat na boje o udržení extraligové příslušnosti. Musí se ale opět naučit dávat góly. „Potřebovali bychom dávat alespoň tak tři góly, s jednou brankou se vyhrávat nedá," vytušil útočník Laš. „Snažíme se měnit všechno - sestavu, přesilovkové formace i styl hry. Nevím, možná by to chtělo dodržovat striktně nějaký univerzální systém, který by sice nebyl ke koukání, ale přinesl by nám nějaký bod do tabulky," přemýšlel.

Reklama