Hlavní obsah

Obránce hokejové Komety Kempný je po operaci ramena

Hokejový obránce Michal Kempný z Komety Brno, který v pátečním zápase s Pardubicemi utrpěl zranění ramena, dnes podstoupil operaci. Český reprezentant doufá, že si v této extraligové sezóně ještě zahraje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Michal Kempný.

Článek

"Udělám všechno pro to, abych stihl ještě závěr extraligové sezóny. Věřím, že se mi to podaří," uvedl Kempný, který je v tomto ročníku čtvrtým nejproduktivnějším hráčem Komety s osmi vstřelenými brankami a 21 asistencemi. Také v kanadském bodování obránců extraligy mu patří čtvrté místo.

Čtyřiadvacetiletý zadák má po souboji se soupeřem vytrženou klíční kost ve spoji s lopatkou a poraněné vazy, které drží klíční kost. Operaci se podrobil v Olomouci u lékaře Radomíra Holibky.

"Místo otevřené operace jsme zvolili artroskopický zákrok pomocí implantátů. Dva zajistí vykloubené kosti klid v roztrhaném kloubu a umožní doléčení potrhaných vazů již v průběhu zátěže. Jeden z roztržených vazů nahrazují odolná vlákna, která dovolí zátěž už čtyři týdny po operaci," řekl Holibka. Stejný zákrok podle něj podstoupil před třemi týdny po podobném úrazu obránce Sparty Jan Švrček a už je v plné přípravě.

Reklama

Související témata: