Hlavní obsah

Boj o play off vrcholí. Hosták tipuje do elitní šestky Pardubice, Hadamczik věří v úspěšný finiš Zlína

Praha

I když do konce základní části hokejové extraligy zbývá ještě pět kol, tabulka dává už polovině ze čtrnácti celků jistotu, jakým směrem se jim bude ubírat sezóna. Pět nejlepších má už v tomto okamžiku zaručené play off, přičemž Třinec sotva přijde o Prezidentský pohár pro vítěze základní části. Také Litvínov, Kometa i Sparta si zahrají přímo ve čtvrtfinále, což by nemělo uniknout už ani Hradci Králové.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bývalý reprezentační kouč Alois Hadamczik favorizuje na účast v play off Zlín.

Článek

"Mužstva na prvním až pátém místě tabulky jsou oběma nohama v play off, takže pokud jde o přímý postup do čtvrtfinále, zbývá jediné volné místo," shodují se oba oslovení hokejoví experti, někdejší kouč národního týmu Alois Hadamczik s bývalým reprezentantem a dnes expertem České televize Martinem Hostákem.

Oba situaci vidí tak, že o šestém postupujícím se rozhodne mezi Zlínem a Pardubicemi, mají ale odlišnou představu o vítězi souboje na dálku. "Možná bych víc věřil Pardubicím, které mají zatím o dva body víc a podle mne zvládnou finiš i přes velké zlepšení Zlína. Důležité pro ně budou nadcházející dva zápasy na ledě soupeřů. Teď podle aktuální formy nevypadají ve výhodě, ale řekl bych, že se zvednou a šestku si uhrají," uvažuje Hosták.

Kdo zůstane mimo play off?

Hadamczik favorizuje spíš Zlín. "Obhájce titulu se po Vánocích báječně nastartoval, vyplatilo se jim podržet ve funkci trenéra Vlacha. Pro mě je to adept číslo jedna na post kouče reprezentace po Vladimíru Růžičkovi. Zlín se mi zdá ve větší hokejové pohodě, takže bych řekl, že pro něj bude reálné uhrát si ještě přímý postup do play off bez nutnosti předkola," vykládá Hadamczik.

Ještě jeden tým ale zůstane mimo vyřazovací boje a bude hrát jen šestikolovou skupinu o umístění. „Tipnul bych si, že dole zůstane Liberec. Desátá Mladá Boleslav, tím spíš Vítkovice s Plzní před ní, si to podle mně pohlídají a vzájemný zápas Liberec - Boleslav v posledním kole už nemusí rozhodovat," míní Hosták.

„Šance Liberce ještě žije, ztráta čtyř bodů není nesmazatelná, jenže to bude pro Bílé Tygry pořádná šichta. Už by asi v těch pěti zbývajících zápasech nesměli prohrát a museli ještě doufat ve výrazné klopýtání mužstev před nimi. Boleslavi, Vítkovicím i Plzni ale nahrává los, takže podle mne už desítka zůstane v té aktuální podobě," uvažuje Hadamczik.

Extraligové jistoty
Kvintet má jisté play off:
Třinec, Litvínov, Brno, Sparta a Hradec nebudou chybět v bojích o titul.
Duo neunikne boji o záchranu:
Slavia ani Olomouc už nemají možnost vyklouznout z boje o záchranu, čistě teoretická zůstává šance na play off pro Karlovy Vary.
Který tým skončí po základní části extraligy výš v tabulce?
Pardubice
38,9 %
Zlín
61,1 %
Celkem hlasovalo 9360 čtenářů.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice