Hlavní obsah

Olomoucký Majeský a pardubický Cetkovský si nezahrají dva zápasy, Brno a Zlín s pokutou

Praha
Aktualizováno

Dva zápasy si na základě rozhodnutí disciplinární komise hokejové extraligy nezahrají útočník Pardubic Jiří Cetkovský a olomoucký obránce Ivan Majeský, kteří pykají za své fauly. Disciplinárka zároveň uložila Kometě finanční pokutu ve výši 20 000 korun kvůli chování jejích fanoušků, Zlín zaplatí za své příznivce pětitisícovou částku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Ivan Majeský bude Olomouci v nadcházejících dvou zápasech chybět.

Článek

Cetkovský se v pátečním duelu 46. kola v Brně rozhodl potrestat zákrok Tomáše Vondráčka na Karola Korima, který rozhodčí Mikula s Mrkvou jako nedovolený nevyhodnotili. Pardubický útočník krosčekoval mimo souboj o kotouč Vondráčka do oblasti hlavy a krku hokejkou drženou v obou rukách. Sudí Cetkovskému udělili trest na pět minut a osobní trest do konce utkání, kvůli kterému musel vynechat nedělní zápas s Libercem.

Svému týmu však bude chybět i ve Vítkovicích a na Spartě. Předseda disciplinární komise Karel Holý totiž dospěl k závěru, že Cetkovský si při svém zákroku musel být vědom, že uvedeným způsobem může Vondráčkovi přivodit zranění, a tak mu zastavil činnost na další dva zápasy.

Ty nuceně vynechá i Majeský kvůli faulu na vítkovického Tomáše Pastora v nedělním 47. kole. Ten sice krátce před Majeského úderem loktem do obličeje odehrál puk, který jiný z hráčů dosud nepřevzal, a tak byl podle pravidel stále v jeho držení.

Zákrok olomouckého beka byl ale veden mimo zorný úhel protihráče, který tak měl minimální možnost se bránit. Majeský protihráče atakoval v nízké nájezdové rychlosti a před zákrokem se neodrazil, za klíčovou však Holý považuje skutečnost, že cíleně zvedl a natáhl ruku, aby Pastora zasáhl loktem do obličeje. Osmatřicetiletý slovenský obránce tak Hanákům nepomůže proti Litvínovu a v Mladé Boleslavi.

Brno zaplatí za fanoušky dvacet tisíc

Pokutu ve výši dvacet tisíc korun musí za chování svých fanoušků zaplatit Kometa. Brněnští příznivci polili pardubickou střídačku pivem a podle vyjádření vedoucího mužstva Východočechů byl plechovkou od piva zasažen při odchodu do šaten i asistent trenéra hostů.

Druhý bod sice dostupné videozáběry nepotvrdily, stejně jako žádné závažnější zranění asistenta pardubického trenéra neprokázala ani jeho následná nemocniční prohlídka. Brno za nesportovní chování svých fanoušků pyká už počtvrté v sezóně.

Podruhé v sezóně se provinili příznivci Zlína, a tak úřadující mistr dostal pětitisícový finanční postih. Tentokrát fanoušci Beranů vhodili ve druhé třetině pátečního utkání s Litvínovem na ledovou plochu plastovou láhev a mince.

Reklama

Související témata: