Hlavní obsah

Probuzený Zlín kráčí do play off

Zlín

Ještě na začátku prosince, po 26 kolech, byl Zlín v hokejové extralize poslední. Od Vánoc se ale úřadující mistři nadechli k velkému tažení a nyní nikdo nepochybuje, že si zahrají play off.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zlínský brankář Libor Kašík zasahuje.

Článek

„Kdo by to čekal po tom našem hrozném vstupu do sezóny," trochu se i diví gólman Libor Kašík. „Všichni máme ten děsný podzim ještě v hlavách jako výstrahu, ale teď hrajeme úplně jinak. Probrali jsme se ještě včas. Už jen trpně nečekáme, co se s námi stane, jdeme si za svým a každý poctivě maká," říká nejlepší extraligový brankář minulé sezóny.

Zlín vyhrál devět z posledních dvanácti utkání a poskočil už na sedmou příčku. „Byla to piplačka, ale tým se konečně dostal do herní pohody. Pořád se ale dívám v tabulce pod sebe a myslím na to, jak se udržet mezi desítkou," podotkl trenér Rostislav Vlach, jehož svěřenci bodovali v sedmi zápasech po sobě.

Vítěznou šňůru sice přetrhla nedělní porážka 6:7 v prodloužení na Spartě, ale Zlín i tam ukázal nalezený týmový charakter, když srovnal krok, ač v polovině utkání prohrával už 1:4. „Já si připadal, že jsem v brance spíš na vytahování puků než na chytání. Když už jsme ale hořeli v defenzívě, tak se zase povedla ofenzívní fáze hry," hořce se usmívá gólman.

Jen dva body teď dělí zlínské mužstvo od šestých Pardubic. „Nemůžeme si vyskakovat po tom zoufale špatném začátku ročníku, ale když je tu najednou šance vyhnout se předkolu a jít rovnou do čtvrtfinále, tak se o ni zkusíme porvat," míní Kašík.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články