Hlavní obsah

Slavia - Třinec 2:1Slavia pod Beránkem překvapila! Po obratu ve třetí třetině si vyšlápla na lídra z Třince

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Hrňa 0 : 1
42. Bednář 1 : 1
56. Štich 2 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Po odstoupivším Dušanu Gregorovi začal Josef Beránek svou misi na postu hlavního trenéra hokejistů Slavie tím nejlepším možným způsobem. Beznadějně poslední tým extraligové tabulky si v předehrávce 50. kola vyšlápl na lídra z Třince, kterého po obratu ve skóre porazil 2:1. Červenobílí tak po devíti vzájemných zápasech obrali Oceláře o body a přerušili sérii šesti duelů bez výhry. Slezané naopak poprvé v sezóně padli potřetí za sebou.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Hokejisté Slavie slaví vítězství nad Třincem.

Článek
Fotogalerie

Mluvilo se o tom už od úterního dopoledne, až necelé dvě hodiny před úvodním buly však Slavia potvrdila, že po dvou měsících končí trenér Dušan Gregor. Na střídačku posledního týmu tabulky se tak postavil dosavadní asistent Josef Beránek a úlohu neměl vůbec snadnou - pokusit se zaskočit vedoucí Třinec, který posbíral o třiašedesát bodů víc než jeho mužstvo.

Na hře sešívaných byl hned od začátku patrný důraz na co největší jednoduchost. Žádné vymýšlení, zvlášť v obranném pásmu, klidně za cenu vyhození. Pražané sice Oceláře nepřehrávali, hned dvakrát ale byli velice blízko vedoucí trefě. V desáté minutě po pasu za obranu mířil na Hrubce zcela sám Tomica, trefil ale jen třineckého brankáře.

A o minutu později přišla prakticky totožná situace. Při špatném střídání hostů převzal Pletka puk na útočné modré, v sólovém úniku ale trefil jen Hrubcovu vyrážečku. A tak to byli naopak Třinečtí, kdo šel do vedení. Kreps našel v pravém kruhu číhajícího Hrňu, jenž ranou z první skóroval už počtyřiadvacáté v sezóně, čímž se v tabulce střelců osamostatnil na druhém místě.

Štich dokonal obrat

Jestliže ani za bezbrankového stavu se hosté nehnali přehnaně do útoku, tak od této chvíle k tomu měli ještě o důvod méně. Slávisté dokázali polevení lídra soutěže využít, jenže v zakončení jim scházela přesnost. Tak jako Novákovi s Tomicou, kteří ve výhodných pozicích v mezikruží zamířili nad.

Na začátku třetí třetiny už ale Hrubec kapituloval. Při přesilové hře se před brankou dostal k odraženému puku Bednář a srovnal na 1:1. A přesně čtyři minuty před třetí sirénou Slavia dokonala obrat, když s nahozením od modré čáry uspěl Štich a připsal si teprve druhý gól v sezóně.

Na závěrečné dvě minuty zkusili hosté hru bez brankáře, k vyrovnání jim to ale nepomohlo. Ocelářům se tak vzdaluje překonání pardubického rekordu v počtu bodů v základní části soutěže. V posledních čtyřech zápasech by Kalousova parta musela uhrát jedenáct z dvanácti možných bodů.

Hokejová Tipsport extraliga, předehrávka 50. kola:
Slavia - Třinec 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 42. Bednář (Pletka, Šenkeřík), 56. Štich (J. Doležal) - 18. Hrňa (Kreps, Orsava). Rozhodčí: Hribik, Šindler - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. Diváci: 2402.
Slavia: Furch - Kolařík, Šenkeřík, Novák, Štich, Šulc, Beňovič - Vlasák, Bednář, Pletka - Stránský, Vas, Tomica - Sklenář, M. Čermák, J. Doležal - J. Veselý. Trenér: J. Beránek.
Třinec: Hrubec - Hrabal, Klesla, Galvas, Linhart, Nosek, M. Doudera, Trončinský - Hrňa, Kreps, Orsava - Dravecký, M. Růžička, Žejdl - Rákos, Plíhal, Ružička - Cienciala, Jašek, Matuš. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Zachrání se letos Slavia v nejvyšší hokejové soutěži?
Ano
47,8 %
Ne
52,2 %
Celkem hlasovalo 17510 čtenářů.

Reklama