Hlavní obsah

Gregor ve Slavii skončil, mužstvo dočasně povede dosavadní asistent Beránek

Praha

Už třetí hlavní trenér v probíhající sezóně končí na střídačce hokejové Slavie. Beznadějně poslední tým extraligové tabulky ve středu odpoledne oznámil, že po dohodě s vedením klubu odchází slovenský kouč Dušan Gregor. Ve večerním utkání s Třincem povede sešívané dosavadní asistent Josef Beránek.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Dušan Gregor (uprostřed) už hokejisty Slavie dál nepovede.

Článek

Informace o Gregorově konci u červenobílých prosákly už v úterý, vedení klubu je ale za žádnou cenu nechtělo komentovat. Vše tomu ale nasvědčovalo. Třiapadesátiletý Slovák už nevedl úterní trénink a rovněž na středečním rozbruslení před předehrávkou 50. kola s vedoucími Oceláři udával týmu pokyny Josef Beránek, dosavadní Gregorův asistent.

Až necelé dvě hodiny před začátkem zápasu Slavia Gregorův odchod potvrdila. Bez bližších podrobností. Ty snad sdělí po skončení duelu. Jisté v tuto chvíli je jen to, že proti Třinci povede poslední tým tabulky Beránek.

Názory Gregora a jeho spolupracovníků na styl hry Slavie se prý v poslední době lišily, což měl být hlavní důvod, proč už slovenský stratég nechtěl na lavičce Pražanů pokračovat.

Nastartovat Slavii se mu nepodařilo

Gregor, který v úvodu sezóny vedl Vladivostok v Kontinentální lize, převzal červenobílé v polovině prosince. Na střídačce nahradil Petra Nováka, jenž byl jmenován dočasným koučem po odvolání Ladislava Lubiny. Slovenskému trenérovi se však Slavii nastartovat nepodařilo. Z devatenácti zápasů pod jeho vedením jich Pražané prohráli hned šestnáct se ziskem pouhých devíti bodů.

Slavia zůstává přikována na dně extraligové tabulky, na předposlední Olomouc ztrácí propastných třináct bodů. S jistotou ji tak čeká skupina o udržení a takřka stoprocentně i baráž o udržení nejvyšší soutěže.

Zachrání se letos Slavia v nejvyšší hokejové soutěži?
Ano
47,8 %
Ne
52,2 %
Celkem hlasovalo 17510 čtenářů.

Reklama

Související témata: