Hlavní obsah

Cestu jsme našli, ale jít po ní bude těžší, ví Beránek. Své setrvání u Slavie neřeší

Praha

Během aktuální sezóny už na střídačce hokejistů Slavie dvakrát coby hlavní trenér stál, pokaždé šlo ale jen jako záskok za nemocného Dušana Gregora. Po odvolání slovenského kouče šéfoval Josef Beránek střídačce sešívaných proti Třinci znovu a poslední tým tabulky si na lídra soutěže vyšlápl, když po obratu slaví výhru 2:1. Olympijský šampión z Nagana ale neřeší, jestli mu skalp Ocelářů a přerušení série šesti proher zajistí post hlavního kouče červenobílých až do konce sezóny.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Slávistický trenér Josef Beránek (vlevo) gratuluje střelci druhého a rozhodujícího gólu proti Třinci Davidu Štichovi.

Článek

Neříkejte, že by vás nepotěšilo, kdybyste se z dočasného šéfa střídačky stal tím natrvalo...

Takovéto spekulativní věci mám strašně nerad. Nechme to tak, že uvidíme, co bude. Záleží na vedení...

Už v pátek čeká Slavii další zápas s Mladou Boleslaví, bude do té doby jasno?

I to je otázka na vedení. Pojďme se spíš bavit o utkání s Třincem. Protože já byl jedním z těch, co si ho užili.

Jak složité vůbec bylo šéfovat střídačce, když jste na ní byl jako trenér jediný?

Protože kluci byli zodpovědní, nebyla koordinace tak obtížná, jako kdyby na ledě panoval zmatek.

Čím nejvíc vás hráči potěšili?

Velkou bojovností a obětavostí, která byla jasně patrná. Po vyrovnávacím gólu na 1:1 si začali věřit, že by to mohli zvládnout. Najednou byli sebevědomí, nebáli se s pukem něco zkusit a dostávali se do šancí. Všem hráčům bych chtěl poděkovat, nesmírně si vážím, jak to zvládli.

Navíc se oproti minulým zápasům vyvarovali zbytečných faulů, menší trest obdržel jen obránce Novák....

Disciplína byla neskutečná. A nešlo jenom o zbytečné fauly. Kluci byli po celý zápas zodpovědní za svou hru i výkon. Pro jejich sebevědomí je výborné zjištění, že jsme schopni takhle těžký zápas vyhrát. Nebude to pravidelností, ale musíme najít věci, na kterých se dá stavět.

Co jste se snažil ve hře nejvíc změnit? Jaroslav Bednář říkal, že jste hráčům kladl na srdce, ať si jdou zápas užít a jsou pozitivní.

Hokej je sice dřina, pořád si ale myslím, že ve sportu je potřeba najít kus radosti. Těch věcí, ze kterých se můžete radovat, je spousta. Nemám na mysli užívat si v tom směru, že budeme laxní, ale v tom, že vítězství, zvlášť vydřené, pak člověka víc těší. Je třeba tu dřinu a radost skloubit.

Skupina o umístění a s vysokou pravděpodobností ani baráž už Slavii sice neminou, může ale být skalp Třince vzpruhou do závěru sezóny?

Může nám to pomoct, protože nikdy není dobré prohrávat. Ukázalo nám to cestu. Ale jedna věc je tu cestu najít, druhá pak po ní jít. To je vždycky těžší. Musíme na to navázat a odcházet ze zápasů s dobrým pocitem vykonané práce, že jsme na ledě nechali všechno.

Reklama

Související témata: