Hlavní obsah

Slavia - Ml. Boleslav 0:4Slavia nenavázala na výhru nad Třincem a podlehla Mladé Boleslavi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Výborný 0 : 1
37. Musil 0 : 2
49. Pacovský 0 : 3
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté poslední Slavie prohráli v 48. kole extraligy v posledním zápase v O2 areně v této sezoně s Mladou Boleslaví 0:4. Kouč Pražanů Josef Beránek nově na lavičce s asistentem Janem Srdínkem musel po dnešním oficiálním jmenování strávit první prohru. Nenavázal se svým týmem na středeční vítězství nad vedoucím Třincem, kdy vedl Pražany po odchodu Dušana Gregora ještě dočasně.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Hráči Mladé Boleslavi se radují z gólu Martina Látala (uprostřed).

Článek

Bruslařský klub si díky osmé výhře z posledních deseti zápasů drží na 10. místě čtyřbodový náskok před jedenáctým Libercem. Hosté vstřelili úvodní tři branky v přesilovkách, gólman Martin Růžička se na vítězství podílel druhým čistým kontem v sezoně.

Do O2 areny při vstupném za 50 korun zavítalo na loučení před stěhováním do Edenu 4726 diváků. Hosté byli v úvodu aktivnější a ve třetí minutě nadělalo domácím před Furchem problémy Holubovo nahození, slávistického brankáře otestovali následně Mikulík a Bárta. Slavia se ubránila při Štichově vyloučení, ale při Šenkeříkově trestu na dvě plus dvě minuty už hosté udeřili. Látal dorážkou vlastní střely v osmé minutě otevřel skóre.

Ve zbytku trestu ale Pražané ubránili a sami mohli vyrovnat při téměř čtyřminutové výhodě po vyloučeních Ovčačíka a Tršky. Martinu Růžičkovi ale pomohla po Bednářově pokusu tyč, neuspěli ani Pletka, Šenkeřík či Miloslav Čermák. Hosté naopak při trestu Antonína Růžičky udeřili podruhé, když kapitán David Výborný napřáhl za pravým kruhem a propálil Furcha.

Hosté se na konci úvodní a na začátku druhé části ubránili při trestech Kašpaříka a Romana Čermáka, největší šanci ale měli mezitím domácí při plném počtu hráčů na ledě. Bednář ale po Pletkově přihrávce zblízka mladoboleslavského gólmana nepřekonal. Slavia se marně snažila snížit, nepovedlo se jí to ani při dalším náporu při Bártově pobytu na trestné lavici.

Mladoboleslavským šly přesilovky o poznání lépe. V 37. minutě při Vlasákově vyloučení tečoval před Furchem Ovčačíkovo nahození Musil a hosté vedli 3:0. Navíc je následně v oslabení podržel Martin Růžička, který dokázal vyrazit Bednářovu ránu. A neuspěl ani Sklenář.

Hosté měli vývoj zápasu plně ve své moci a byli nadále nebezpeční. Domácí se marně snažili sebrat Martinu Růžičkovi nulu a zdramatizovat zbytek zápasu. Naopak v 49. minutě po rychlém protiútoku zužitkoval na druhé straně Lencovu přihrávku Pacovský. Furcha v brance pak nahradil Svoboda. Ten neinkasoval, stejně jako jeho protějšek.

Martin Růžička odolal i 27 sekund v oslabení tří proti pěti a pochytal také šance Vlasáka, Stránského a Veselého. Po sérii oslabení dokázal zastavit i Bednáře při přesilovce svého týmu.

48. kolo hokejové extraligy:
HC Slavia Praha - BK Mladá Boleslav 0:4 (0:2, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 8. M. Látal (Robar), 19. D. Výborný (Trška, Stříteský), 37. Musil (Ovčačík, M. Látal), 49. Pacovský (Lenc). Rozhodčí: Lacina, Polák - Charvát, Zavřel. Vyloučení: 7:10, navíc Stránský (Slavia) 10 min. Využití: 0:3. Diváci: 4726.
Slavia: Furch (49. A. Svoboda) - Šenkeřík, Valach, J. Novák, Štich, A. Růžička, Šulc, Krejčí - Vlasák, Bednář, Pletka - Stránský, Vas, Poletín - M. Čermák, T. Doležal, Sklenář - J. Veselý, Vrdlovec. Trenéři: J. Beránek a Srdínko.
Mladá Boleslav: Martin Růžička - Stříteský, Ovčačík, Robar, Kočí, Holub, Trška, R. Čermák - M. Látal, Musil, Klimenta - Jarůšek, D. Výborný, Bárta - Mikulík, Kašpařík, Pabiška - Pacovský, Lenc. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec