Hlavní obsah

Karlovy Vary - Zlín 3:4 SNZlín otočil zápas ve Varech, v nájezdech rozhodl Köhler

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Koblasa 1 : 0
15. Tomeček 2 : 0
43. Holík 2 : 1
47. Říčka 2 : 2
50. Micka 3 : 2
60. Veselý 3 : 3
65. Köhler (rozhodující nájezd) 3 : 4
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Zlína vyhráli ve 49. kole extraligy na ledě Karlových Varů 4:3 po samostatných nájezdech, zabrali tak po dvou porážkách a drží si v boji o play off náskok šesti bodů před jedenáctým Libercem. V rozstřelu rozhodl Bedřich Köhler. Zlínský útočník Petr Leška se díky asistenci u trefy Ondřeje Veselého na 3:3 v čase 59:41 vyrovnal s 903 kanadskými body v domácí nejvyšší soutěži rekordmanovi Richardu Královi.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zlínský útočník Roman Vlach před brankářem Karlových Varů Tomášem Závorkou.

Článek

Karlovy Vary, které již ztratily i teoretickou možnost proniknout do předkola play off, začaly utkání se Zlínem aktivněji. V úvodu si vytvořil šanci Balán, ale jeho střelu ukryl v náruči Štůrala, který dostal v brance hostů přednost před Kašíkem.

Energie si během úvodních dvaceti minut vynutila pět přesilovek, ale úvodní branku vstřelila při plném počtu hráčů na ledě. Koblasa ve 14. minutě chytře objel zlínskou branku a zasunul puk za překvapeného Štůralu. Za 57 sekund domácí zvýšili, když při Žižkově vyloučení po Bičánkově střele dorážel Vojtěch Tomeček.

Druhé dějství začal Zlín mnohem aktivněji a vynutil si fauly. Ve 23. minutě hosté hráli 21 vteřin v pěti proti třem, ale neuspěli. I po nevyužitých přesilovkách tlak Zlína pokračoval a Závorka zlikvidoval Řezníčkovu příležitost i Říčkovu prudkou střelu. Při šanci agilního Svobody byl již Závorka překonán, ale Balán zachytil puk těsně před brankovou čárou.

Na konci druhé části neudržely karlovarské opory nervy na uzdě. Balán dostal za protesty osobní desetiminutový trest a kapitán Duda byl vyloučen na pět minut a do konce utkání za hrubost. To využili hosté ke snížení, když se ve 43. minutě trefil Petr Holík.

O čtyři minuty později bylo vyrovnáno, když po zmatku před karlovarskou brankou zapadla Říčkova střela za Závorkova záda. Po obdržené brance Západočeši opět přidali na obrátkách. Balán ještě svoji šanci nevyužil, když minul odkrytou část hostující branky, ale v 50. minutě se už domácí dočkali. Skuhravý nastřelit puk, který se odrazil na Štůralu odrazil od Mickovy brusle.

O chvíli později mohl ve vlastním oslabení vyrovnat Ondráček, ale Závorka svůj tým podržel. Při Mickově vyloučení Micky sáhli hosté 84 vteřin před koncem základní hrací doby k power play. Do konce třetí třetiny chybělo 19 vteřin, když střelu Marušáka od modré čáry tečoval Veselý a bylo opět srovnáno.

V prodloužení mohl dvakrát rozhodnout Čajánek, nejdříve však trefil tyčku a následně při další jeho střele zasáhl Závorka. V nájezdech byl jediným úspěšným střelcem Köhler.

49. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - PSG Zlín 3:4 po sam. nájezdech (2:0, 0:0, 1:3 - 0:0)
Branky a nahrávky: 14. Koblasa (Bahenský, Harant), 15. V. Tomeček (Bičánek, R. Hruška), 50. Micka (Skuhravý) - 43. P. Holík (Roman Vlach, Kotvan), 47. Říčka (Roman Vlach, Marušák), 60. O. Veselý (Marušák, Leška), rozhodující sam. nájezd Köhler. Rozhodčí: Fraňo, Souček - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 4:8, navíc Balán 10 min., Duda (oba Karlovy Vary) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 2987.
Karlovy Vary: Závorka - Harant, Sičák, Deyl, Bičánek, Šmach, Redlihs, J. Tomeček, T. Dvořák - Bartek, Balán, Duda - D. Hruška, R. Hruška, Vachovec - V. Tomeček, Skuhravý, Micka - Koblasa, Bahenský, Gorčík. Trenéři: Mlejnek a Kverka st.
Zlín: Štůrala - Marušák, Řezníček, Valenta, Žižka, Kotvan, Urbanec - J. Svoboda, Čajánek, O. Veselý - P. Holík, Roman Vlach, Říčka - Okál, Leška, Kubiš - Ondráček, Sedláček, Köhler. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata: