Hlavní obsah

Asi jsem byl šikovnější než brankář, glosoval zlínský Köhler rozstřel ve Varech

Karlovy Vary

Zlínští hokejisté v neděli zvrátili v Karlových Varech nepříznivě se vyvíjející průběh zápasu 49. kola extraligy a nakonec si odvezli ze západu Čech dva body. Po vyrovnání na 3:3 pouhých 19 sekund před koncem normální hrací doby při hře šesti proti čtyřem jim dvoubodový zisk za výhru 4:3 zajistil útočník Bedřich Köhler v samostatných nájezdech. Byl jediným úspěšným exekutorem při penaltovém rozstřelu.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zlínský útočník Bedřich Köhler překonává ze samostatného nájezdu karlovarského gólmana Tomáše Závorku.

Článek
Fotogalerie

„Přemýšlel jsem, co udělám, chtěl jsem být o krok napřed před brankářem. V hlavě jsem měl tři varianty zakončení a zvolil jsem tu stejnou a úspěšnou koncovku jako minule, když jsme tady taky vyhráli. Možná jsem tím gólmana překvapil," přemítal Köhler po zápase. Co podle něj tedy rozhodlo? „Asi jsem byl šikovnější než Tomáš Závorka, který ale jinak chytal skvěle," prohodil zkušený útočník.

Moravané vycestovali na opačný konec republiky až v den zápasu. „Vyrazili jsme autobusem v sedm hodin ráno a přijeli jsme dvě a půl hodiny před utkáním. Ale v první třetině jsme ještě cítili únavu z cesty. Postupně jsme se dostali do tempa," líčil Köhler.

Dva body Zlínu přišly vhod vzhledem k jeho ambicím. „Cítíme, že máme předkolo play-off na dosah, ale ještě v něm nejsme. Musíme sledovat i jedenáctý Liberec, který finišuje a chce do desítky," uvažoval Köhler.

Závorka na fintu skočil

Karlovarský brankář Tomáš Závorka porážky litoval a mrzelo jej, že na fintu zlínského střelce skočil: „Totožný gól mi dal Köhler už minule. Akorát puk zvednul nad beton. Věděl jsem, co předvede, ale znovu jsem mu na to skočil. Mrzí mě to. Chtěli jsme tři body a vypadalo to, že k nim máme blízko. Jeden je málo."

Gólman nežehral ani na smůlu v podobě nevydařeného závěru a neúspěšných nájezdů. „Se štěstím jsme nedávno vyhráli na Slavii gólem sedm sekund před sirénou, ke konci jsme skórovali i proti Třinci. Tentokrát se to otočilo, což musíme přijmout a dál makat," rozjímal Závorka.

Zápas se Zlínem nabídl rušné okamžiky. „Škoda, že jsme na začátku třetí třetiny šli do pětiminutového oslabení. Zlín snížil a to ho nakoplo. Ale nemůžeme se na nic vymlouvat," pravil gólman.

Kverka volá po větší disciplíně

Karlovy Vary se už soustřeďují na co možná klidné dohrání sezóny. „Díváme se pod sebe v tabulce, abychom bodově ještě více unikli předposlední Olomouci. Čeká nás skupina play-out a věřím, že ji odehrajeme důstojným způsobem. Chceme mít jistotu záchrany dřív, než v posledním zápase. Ale nikdo to za nás neudělá. Musíme se zaměřit na vlastní výkony a sami vyhrávat," měl jasno Závorka.

Asistent karlovarského trenéra Jaromír Kverka starší vytýká svým svěřencům nedostatek disciplinovanosti: „ Bohužel se to týká i nejzkušenějších hráčů, kteří by měli tým táhnout kvalitním projevem na ledě a ne sedět na trestné lavici. Na tom je nutné zapracovat. Určitě si k tomu něco řekneme."

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín